Lowlands

Geboren: 2016

Geslacht: hengst

Afstamming: Millenium x Donnerball x Landadel

Kleur: zwart

Stokmaat: 1.71 m

Stamboek: KWPN, OLDBG

Fokfamilie PANINKA, Hannover Stutenstamm 1189907, Schridde 376

Zowel in hoge als lage landen heb je met Lowlands de goeie genen in handen!!

Lowlands (Millennium x Donnerballl)

Zoek jij een hengst die ‘vrij’ is van Jazz en Ferro? Een hengst met een voortreffelijke stap en een zeer goede rijdbaarheid?
Ga voor Lowlands, die uitgerekend op deze onderdelen een 9,5 en 9 scoorde en invulling geeft aan de speerpunten van het KWPN-dressuurfokbeleid. Lowlands is de reservekampioen van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2019 met maar liefst 87,5 punten.
Voor zijn draf, galop, souplesse, houding, balans en aanleg als dressuurpaard kreeg hij namelijk 8,5’en.

Zeer goed gevoel
De imponerende, grootramige dressuurhengst werd door het KWPN geroemd om zijn betrouwbaarheid, concentratie onder het zadel en bereidheid tot werken. De ruime bewegingen hebben kracht, gedragenheid en balans en alles bij elkaar zorgt ervoor dat Lowlands zijn ruiter een zeer goed gevoel geeft.

Grand Prix-genen
Genetisch is Lowlands ook zeer interessant. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium, die in Duitsland al vele keuringskampioenen leverde. Moeder La Donna S stamt af van Donnerball, winnaar van het zilver op het WK voor vijfjarige dressuurpaarden en later Grand Prix-dressuur onder Kristine Sprehe. Zoals zijn naam al doet vermoeden is Donnerball een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg een levensgroot bronzen standbeeld kreeg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden. Zelf zette Donnerhall maar liefst 65 internationale overwinningen op zijn naam en won hij meerdere keren teamgoud en individuele medailles op grote kampioenschappen.

Lowland’s grootmoeder Lucy (v. Landadel) staat bekend als moeder van drie Staatspremiemerries, het Grand Prix-dressuurpaard Nora onder Christa Larmoyeur en een Z2-dressuurpaard. Bovendien is ze een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans-Peter Minderhoud.

Onderzoekrapport:
Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed tot zeer goed van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed tot zeer goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Lowlands beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en goede balans. Als dressuurpaard heeft Lowlands veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Lowlands kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, de stap verbeteren, rijdbaarheid en instelling en vermogen tot verzameling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
9.5 8.5 8.5 8.0 8.5 9.0 8.5 87.5

Dekgeld: €1.100,- vaste kosten € 350,- + € 750,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

MILLENIUM

EASY GAME

GRIBALDI

EVITA XII

MERLE

RAVEL

MAZURKA MAGICA

LA DONNA `S

DONNERBALL

DONNERHALL

CALAIDA

LUCY

LANDADEL

IKARELLA