Intro K

Geboren: 2013

Geslacht: hengst

Afstamming: Apache x Rousseau, pref x Farrington x Amor, pref

Kleur: bruin

Stokmaat: 1.68 m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 368, merrielijn 142, Fastrade-lijn

Topatleet met veel lossigheid!

We schreven al eerder dat Intro K een veelbelovend dressuurtalent is. Prachtig gemodelleerd, veel souplesse en een imposante zelfhouding, maar ondertussen bewijst hij dat ook in de dressuurring. Na zeer hoge punten in de hengstencompetities is Intro K inmiddels startgerechtigd in de ZZ-Zwaar met Femke de Laat. Het debuut in de Subtop zal niet lang meer op zich wachten.

De verwachting dat Intro K ras, uitstraling en bewegingstechniek meegeeft aan zijn veulens is eveneens tot uiting gekomen. In 2018 toonde hij zijn nakomelingen die door het KWPN omschreven werden als ‘Uniforme collectie rassige en hoogbenige veulens met veel uitstraling. De stap is ruim, in draf hebben de veulens veel souplesse en in galop veel balans’. Kortom, alle kenmerken die we ook bij Intro K terugzien.

Intro K’s vader is de schitterende Apache, die in september 2019 onverwacht overleed. Waar hij ook verscheen, Apache stal de show in de internationale Grand Prix ring onder Emmelie Scholtens en maakte afgelopen jaren deel uit van het oranje EK-en WK-team. Hij heeft zo’n 25 goedgekeurde zonen, waarvan vijf bij het KWPN. Dat een aantal nakomelingen al Grand Prix-dressuur loopt, geeft aan dat Apache zijn kwaliteiten voor het zwaarste werk weet door te geven. Moeder Zastrade is een dochter van Rousseau (v. Ferro), de hengst die drie keer op rij de kampioen van de KWPN-hengstenkeuring leverde zoals Blue Hors Zack. Naast Intro K bracht Zastrade het Lichte

Dekgeld: € 950,- vaste kosten € 250,- + € 700,- bij dracht

APACHE

UB40

OLIVI

KILUCIENNE

TOLANDA

KRACK C

OLANDA

ZASTRADE

ROUSSEAU

FERRO

ZSUZSA

NASTRADE

FARRINGTON

ASTRADE