Intro K

Geboren: 2013

Geslacht: hengst

Afstamming: Apache x Rousseau, pref x Farrington x Amor, pref

Kleur: bruin

Stokmaat: 1.68 m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 368, merrielijn 142, Fastrade-lijn

Topatleet met veel lossigheid!

De prachtig gemodelleerde, met veel souplesse en zelfhouding bewegende Intro K mag een veelbelovend dressuurtalent genoemd worden. In de hengstencompetitie scoort hij hoge punten onder Femke de Laat.

De verwachting dat Intro K ras, uitstraling en bewegingstechniek meegeeft aan zijn veulens is volledig tot uiting gekomen. In 2018 toonde hij zijn nakomelingen die door het KWPN omschreven werd als ‘Uniforme collectie rassige en hoogbenige veulens met veel uitstraling. De stap is ruim, in draf hebben de veulens veel souplesse en in galop balans’. Kortom, alle kenmerken die we ook bij Intro K terugzien.

Intro K’s vader Apache steelt overal waar hij verschijnt de show in de internationale Grand Prix ring onder Emmelie Scholtens en heeft diverse goedgekeurde zonen, waarvan vijf bij het KWPN. Moeder Zastrade is een dochter van Rousseau (v. Ferro), die drie keer op rij de kampioen van de KWPN-hengstenkeuring leverde zoals Blue Hors Zack. Naast Intro K bracht Zastrade het Lichte Tour-dressuurpaard Estrade K (Johnson) en twee Z1-paarden. Grootmoeder Nastrade leverde een Z2-dressuurpaard.

Deze bekende moederlijn bracht ook de Lichte Tour-paarden Uitblinker, Sunprice en Ultra Light voort en KWPN-hengsten als Vic (Lichte Tour) en Golden Gate.

Dekgeld: € 950,- vaste kosten € 250,- + € 700,- bij dracht

APACHE

UB40

OLIVI

KILUCIENNE

TOLANDA

KRACK C

OLANDA

ZASTRADE

ROUSSEAU

FERRO

ZSUZSA

NASTRADE

FARRINGTON

ASTRADE