High Shutterfly

Geboren: 2012

Geslacht: hengst

Afstamming: Sir Shutterfly x Chin Chin x Nimmerdor, pref

Kleur: donkerbruin

Stokmaat: 1.69 m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 398, merrielijn 20, Sina-stam

De middelmaat voorbij: Het extreme nabij!

De achtjarige High Shutterfly heeft afgelopen winter zijn eerste internationale optredens afgelegd onder de vlag van de BWG Stables. Al vanaf het begin voelt hij zich onder Ben Schröder als een vis in het water op 1.30/1.35m niveau en volgens de verwachtingen zal hij dit jaar weer een paar stapjes op de ladder maken richting het zware werk. Vorig jaar schitterde hij nog met een spectaculaire zege in de Z-finale op de KWPN-hengstenkeuring.

High Shutterfly is de eerste goedgekeurde zoon van Sir Shutterfly, de volle broer van Europees kampioen, wereldbeker- en Aken-winnaar Shutterfly (Meredith Michaels-Beerbaum). Sir Shutterfly’s moeder Famm (v. Forrest xx) was Hannoveraanse merrie van het jaar 2007 en leverde maar liefst zes 1.50/1.60m springpaarden.

In 2016 haalde High Shutterfly de headlines met zijn eerste jaargang veulens. Zijn nakomelingen ontwikkelen zich als mooie langgelijnde paarden met veel uitstraling en beweging. Ook in het springen vererft hij duidelijk zijn kwaliteiten met bloed en intelligentie.
Zelf was High Shutterfly reservekampioen van de KWPN-hengstenkeuring 2015. Hij kreeg tijdens de test een 8,5 voor vermogen, 8 voor springaanleg en een 8 voor reflexen. In 2016 verdiende hij een 8,7 voor het springen in de ISAH Cup finale voor vierjarigen.

De één jaar jongere halfbroer van High Shutterfly, It’s A Lauw (v. Big Star jr), is inmiddels ook aan zijn internationale loopbaan (1.35m niveau) begonnen. Moeder Cerasinaa (Chin Chin x Nimmerdor) is een elitemerrie, die tijdens haar EPTM een 9 voor vermogen en een 8 voor springaanleg scoorde. Met een fokwaarde springen van 153 en een betrouwbaarheid van 59% hoort Cerasinaa bij de beste 2% merries binnen de rijpaardenpopulatie. Ze komt uit dezelfde prestatiemerrie Lirasinaa als het 1.60m GP-springpaard Tirasinaa (Indoctro) en de 1.55m geklasseerde VDL Groep Zorro (Emilion). Nauw verwant zijn Bugatti (1.50m niveau), Celebrity VDL (1.55m) en Urasinaa (1.60m).

Dekgeld € 1.000,- vaste kosten € 250,- + € 750,- bij dracht

SIR SHUTTERFLY

SILVIO I

SANDRO

GELBKATZE

FAMM

FORREST

GALANA

CERISINAA

CHIN CHIN

CONSTANT

LARESE

LIRASINAA

NIMMERDOR

DORSINAA