Forsyth Junior Z

Geboren: 2016

Geslacht: hengst

Afstamming: Forsyth x Unaniem x Laurinston x Formateur

Kleur: bruin

Stokmaat: 1.52m

Goedgekeurd: NRPS

Fokfamilie: 613

Dekgeld: € 400,- (vaste kosten € 150,- + € 250,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Kies vernieuwend, fok vernieuwend ….. kies Forsyth Junior Z!

Forsyth Junior Z was de openbaring van de NRPS keuring in 2019 en is daarom ook ingeschreven in de nieuwe fokrichting. Met vader Forsyth die als vader Carambole heeft komt u aan reflexen nooit tekort, deze hengst springt opvallend onder het zadel van Mitch Laseur op internationaal 1.35 niveau.

Moeder is de bloedovergote Ellacari (v. Unaniem)  die zelf zeer goed presteert tussen de paarden op M niveau springen en L eventing waarbij zij iedere week weer zeer succesvol is met haar amazone Colet van Vliet. Ellacari dochter van Unaniem die zelf op het allerhoogste niveau gesprongen heeft onder het zadel van Ben Schröder en later onder Athina Onassis.

Niet alleen de vader paarden in deze lijn zijn succesvol maar zeer zeker ook de moederlijn. Zo gaf overgrootmoeder Milacarie al het 1.60 paard Piccolini (v.Pythagoras) en de 1.50 geklasseerde BG Most Wanted (v.Niagara) ook komen er veel Z en ZZ dressuur paarden uit de moederlijn. De stam fokt verkleinend en zo zijn we dus bij dit succes product gekomen: FORSYTH JUNIOR Z.

Gezegend met een prachtig model en dito uitstraling. Pas 4 jaar oud en nu al topscore in de dressuurring. Zijn eerste springparcoursen zijn veelbelovend en geven vertrouwen voor de toekomst.

Een onbegrensd vermogen! sublieme techniek! bloedmooi model! met unieke Bloedopbouw!

Kies vernieuwend, fok vernieuwend ….. kies Forsyth Junior

Beoordeling verrichtingsjury:  Forsyth Junior Z is een complete hengst. Naast een goed type is hij een patente springpony met en zeer zeer meewerkend karakter, Hij heef zich in het gehele onderzoek met veel overtuiging gepresenteerd.

De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is ruim met een goed gebuik van het achterbeen. De galop is lichtvoetig, actief met goede ruimte. In beweging toont Forsyth Junior Z veel houding en een goede balans. Forsyth Junior z springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer veel reflexen, veel lichaamsgebuik en een goede techniek. Forsyth Junior Z lijkt voorzichtig en toont zeer veel atletisch vermogen. De gastamazone vindt Forsyth Junior Z een fijn meewerkende attente pony. Hij heeft een goed overzicht, zoekt met springen de hindernissen goed op en geeft een goed gevoel op de sprong. Hij springt met veel lichaamsgebruik en lijkt zeer vermogend te zijn. Forsyth Junior lijkt zich te ontwikkelen tot een zeer talentvolle springpony.

Stap Draf Galop* Afdruk Techniek Atletisch vermogen*
7.5 7.5 8 8.0 8 9.0
Vermogen* Rijdbaarheid aanleg springpony Prestatiebereidheid/
werkwilligheid*
Gehoorzaamheid en evenwichtigheid* Totaalscore
(Totaal: 1,5)
8 9 8,5 9 9 83.7

*cijfer telt dubbel mee in de totaalscore

Dekgeld: € 400,- (v
aste kosten € 150,- + € 250,- bij dracht) excl. btw en eventuele koerier kosten.

FORSYTH

CARAMBOLE

CASSINI I

NORMANDIE VI

TYRAJA J

VOLAIRE

MYRAJA

ELLACARIE

UNANIEM

NUMERO UNO

PASSIVONA

MILACARIE

LAURINSTON

RECARI