Vancouver

Geboren: 1996
Geslacht: Hengst
Afstamming: Le tot de Semilly x Fangio X x Vertublue X
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.68m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Dekgeld:

De 18-jarige hengst Vancouver is 5 jaar internationaal uitgebracht door Gerco Schröder. Door een blijvende blessure kwam hier in 2009 een einde aan. Hij was o.a. winnaar in het 1.30m Zwolle International, in het 1.50m internationale hengstenwedstijd in Hengelo, tweede in de VHO-trofee in Den Bosch, tweede in het Nederlands kampioenschap in Mierlo en heeft internationale klasseringen in Dublin (Samsung Super League), Valkenswaard, Verona, Rome etc. Een constant prestatiepaard !

Le Tot de Semilly is de vader van Vancouver. Hem kennen we als vader van de huidige ster binnen het Selle Français Diamant de Semilly en van Itot du Chateau die met een 22e pl. op de springranking verleden jaar zijn beste nakomeling was. De Franse springkanjers Lamm de Fetan, Made in Semilly en Orient Expres komen uit een moeder van Le Tot de Semilly.

Vancouver komt uit een vruchtbare moederlijn van Anglo-Arabische paarden. Zijn grootmoeder Vertu bracht 16 nakomelingen waaronder 3 internationale springpaarden en 2 nationale springpaarden. Zijn moeder Perpétua du Crocq bracht 10 nakomelingen waaronder naast Vancouver nog een internationaal springpaard en ZZ-springpaard. Zij is een dochter van de Anglo-Arabische hengst Fangio, die als vader Arlequin heeft. Arlequin is o.a. vader van Zeus, de ook door het KWPN-goedgekeurde internationale topvererver. Deze bloedvoering maakt Vancouver geschikt voor alle merries uit Nederlandse en Duitse bloedlijnen.

Meerdere nakomelingen van Vancouver zijn 1.40 geklasseerd en staan op het punt door te breken naar de internationale sport. 5 dochters zijn elite en 5 hebben er het sportpredicaat. Vancouver geeft nakomelingen die gemiddeld sterk naar boven springen met een fraaie ronde bascule. De techniek van de achterhand is zeer open, hij geeft veel vermogen, souplesse en voorzichtigheid. De HK-commissie vindt Vancouver met name geschikt voor langgelijnde royaal ontwikkelde merries.

VANCOUVER: Zijn kinderen bewijzen zijn kwaliteit!

LE TOT DE SEMILLY

GRAND VENEUR

AMOUR DU BIOS

TANAGRA G

VENUE DU TOT

JURISTE

RELIQUE

PERPETUA DU CROCQ

FANGIO X

ARLEQUIN X

IDEE X

VERTU X

VERTUBLUE X

KETTY X

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×