Home » Vaderland

Vaderland

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Vitalis x Krack C x Contango
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.68m
Stamboek: Westfalen, Hannover, Oldenburg.
Overige informatie:
Fokfamilie: 1681 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 1.250,- (vaste kosten € 350,- + 900,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Model, Beweging, Karakter… Het zal je vader zijn!

Vaderland is goedgekeurd in Westfalen, Hannover en Oldenburg. Op de Westfaalse hengstenkeuring was Vaderland reserve kampioen.. De Vitalis-zoon voltooide de 14-dagen test in Adelheidsdorf in het voorjaar van 2019 met een uitstekend dressuurgericht eindcijfer, een 8.74, het op één na beste dressuurresultaat. Hij ontving een 8.0 voor zijn stap en draf, voor zijn galop kreeg hij maar liefst een 9.5. Karakter, temperament en werkwilligheid werd beloond met een 9.25. Voor zijn rijdbaarheid ontving hij een 9.75.

Ook presteerde Vaderland goed in de sporttest in Münster-Handorf in maart 2020. Hij eindigde met een gemiddelde van 8,48. Voor de stap en galop kreeg hij een 8,5. Voor rittigkeit en totale indruk scoorde de hengst 8,6. In de finale van het Oldenburger Reitpferdechampionat won Vaderland brons in handen van Annika Korte.

Vaderland’s vader, Vitalis, is inmiddels een topdressuurpaarden vererver en bijzonder populair over de hele wereld. Met zijn dure nakomelingen domineerde hij de Duitse veiling(en) in Münster-Handorf, bracht hij talloze elite-merries en heeft hij tot nu toe meer dan 25 goedgekeurde zonen. In 2016 werd zijn dochter Victoria Secret Wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden. Vitalis vierde zelf zijn sportieve comeback onder het zadel van Isabel Freese en won de prestigieuze Nürnberger Burgpokal.

Vaderland’s moeder is de voorlopig keurmerrie Vechta van de Grand Prix-hengst Krack C uit de Contango-dochter Nevada. Vechta bracht ook Impressive VDC (v. Charmeur) die in 2020 met Sarah Mills geselecteerd was voor het geannuleerde WK voor jonge dressuurpaarden. Uit de merriestam komt de BWP goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve (v. Vivaldi). Ook Tommie Visser’s internationale dressuurpaard Fanatique Begijnhoeve (PSG-Inter I) is nauw verwant aan Vaderland. De moederlijn bracht verder de goedgekeurde hengst Nachtwach (v. Nocturn), Joilet (v. El Corona) – Z dress, Diavola (v. Diamo) – 1.30m spr. en Avalanche (v. Tjungske) – 135m. spr.

Afgelopen jaar werden de eerste veulens van Vaderland geboren en die vielen direct op met hun mooie berg-op verschijning en sterke bewegingen. Op veilingen werden enkele al duur verkocht. Zo werd er 30.000 euro neergeteld voor zijn dochter (uit een moeder van Fairytale) op de veiling ‘Reiten gegen den Hunger’ in Balve. Ook op de veilingen in Oldenburg en Westfalen waren zijn kinderen erg gewild. Op de Stal Brouwer Auctions was zijn zoon Professor W.S. de duurste met 23.000 euro.

De lineaire-score van het Oldenburgs Stamboek over de veulens van Vaderland, leert ons dat Vaderland met name zelfhouding en draf verbeterd. Zijn veulens bewegen bergopwaarts en in de draf hebben ze een ruim voorbeen met veel schoudervrijheid, veel knie, lossigheid en elasticiteit. Daarbij draven ze met een krachtig, actief achterbeen, met veel buiging in het spronggewricht. De veulens komen erg goed tot dragen.

Dekgeld: € 1.250,- (vaste kosten € 350,- + 900,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

VITALIS

VIVALDI

KRACK C

RENATE-UTOPIA

TOLIVIA

D-DAY

NALIVIA

VECHTA

KRACK C

FLEMMINGH

GICARA II

NEVADA

CONTANGO

ECLAIR

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl