Vaderland OLD

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Vitalis x Krack C x Contango
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: Westfalen, Oldenburg, Hannover en Rheinland.
Overige informatie:
Fokfamilie: 1681 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 1.350,- (vaste kosten € 350,- + 1.000,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Model, Beweging, Karakter… Het zal je vader zijn!

Vaderland OLD heeft inmiddels zijn naam gevestigd als vererver. Deze nog maar achtjarige hengst laat onder het zadel van Dinja van Liere zien dat hij tot de top van zijn leeftijdsgenoten behoort. En ook als dekhengst drukt hij zijn stempel met ondertussen een achttal gekeurde zonen en diverse hooggeplaatste (elite-)merries.

Vader Vitalis is alom bekend en behoort tot de wereldtop als vererver. Vitalis staat te boek als vader van tientallen gekeurde hengsten, succesvolle fokmerries en fantastische sportpaarden.

De moeder van Vaderland OLD is de voorlopig keurmerrie Vechta van de Grand Prix-hengst Krack C uit de Contango-dochter Nevada. Vechta bracht ook Impressive VDC (v. Charmeur) die in 2020 met Sarah Mills geselecteerd was voor het WK voor jonge dressuurpaarden. De ruin loopt inmiddels succesvol in de Grand Prix. Uit de merriestam komt de BWP goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve (v. Vivaldi). Ook Tommie Visser zijn internationale dressuurpaard Fanatique Begijnhoeve (PSG-Inter I) is nauw verwant aan Vaderland. De moederlijn bracht verder de goedgekeurde hengst Nachtwacht (v. Nocturn), Joilet (v. El Corona) – Z dress, Diavola (v. Diamo) – 1.30m spr. en Avalanche (v. Tjungske) – 135m spr.

De nakomelingen van Vaderland OLD vallen direct op met hun mooie berg-op verschijning en sterke bewegingen. Op veilingen zijn ze geliefd en velen zijn al duur verkocht. Zo werd er 30.000 euro neergeteld voor een veulen (uit een moeder van Fairytale) op de veiling ‘Reiten gegen den Hunger’ in Balve. Op de Stal Brouwer Auctions was zijn zoon Professor W.S. de duurste met 23.000 euro. Zijn zoon Valdez was het duurste dressuurveulen van de DSP Online Auction en in Münster-Handorf leverde hij een van de prijstoppers met Veni Vidi Vici die voor 22.500 euro werd verkocht. Op de Duitse merriekeuringen lopen de nakomelingen van Vaderland Old mee in de kopgroepen. En diverse oudere nakomelingen zijn gekocht door topruiters.

Dinja van Liere heeft in het najaar van 2021 de training van Vaderland OLD op zich genomen. Ondertussen presteert de combinatie op internationaal niveau in de Prix St. Georg en Inter I met scores boven de 76%. In de training laat Vaderland OLD erg veel talent zien voor het verzamelde werk. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat we de meermaals geprimeerde Vaderland OLD in de Zware Tour zullen zien.

Enkel via diepvriessperma beschikbaar

Dekgeld: € 1.350,- (vaste kosten € 350,- + 1.000,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

VITALIS

VIVALDI

KRACK C

RENATE-UTOPIA

TOLIVIA

D-DAY

NALIVIA

VECHTA

KRACK C

FLEMMINGH

GICARA II

NEVADA

CONTANGO

ECLAIR

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×