Upper-Class

Geboren: 2001
Geslacht: Hengst
Afstamming: Polansky x Doruto x Heidelberg
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.72m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Dekgeld:

Upper-Class is een royaal ontwikkelde goed in het rechtshoeksmodel bruine hengst, met een goed aangesloten en bespierde rug-, lendenen- en croupepartij.

De harten van de dressuurpaardenkenners gaan bij het zien van de pedigree van Upper-Class direct sneller kloppen. Via Polansky vloeit het bloed van de vermaarde dressuurpaardenverervers Kostolany, Donnerhall en Ulft door de aderen. Drie hengsten die bewezen hebben, dressuurpaarden met alle kwaliteiten voor het hoogste niveau, te leveren. Polansky, die zelf door Leida Collins succesvol in de lichte tour wordt uitgebracht, weet ook te imponeren in de fokkerij. Uit de eerste jaargang van deze hengst, die teruggaat op de bekende Sonnevanck-stam, werden reeds twee hengsten goedgekeurd. Eén daarvan is Upper-Class, die Polansky combineert met de wereldberoemde Doruto. Het bloed van deze legendarische hengst is schaars binnen de fokkerij en dat maakt deze Upper-Class foktechnisch extra interessant.

Verder in de moederlijn treffen we de Ladykiller xx-zoon Heidelberg aan. Moeder Doliena bracht naast Upper-Class ondermeer twee Z-dressuurpaarden en één ZZ-L dressuurpaard. Ook het internationale dressuurpaard Foltaire (Guenter Seidel) en meerdere internationale springpaarden als Colonel
(Philippe Le Jeune), Miss Speed (Sebastian Numinnen) en Zanzibar (Chris Kappler) komen uit deze wijd vertakte stam voort.

De royaal ontwikkelde, rijtypische Upper-Class sloot het verrichtingsonderzoek met een zeer goed resultaat af. In het werk is hij een eerlijke, evenwichtige en zeer betrouwbare hengst, die veel bereidheid heeft tot werken. Het verrichtingsrapport spreekt verder van: “Als dressuurpaard heeft Upper-Class veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. De stap is goed van ruimte, is zuiver en heeft ruim voldoende afdruk. De draf is ruim voldoende qua ruimte en heeft tact. Het achterbeengebruik is goed. De galop heeft ruim voldoende ruimte en een goed achterbeengebruik”’.

In 2006 liet Upper-Class een bijzonder aansprekende, uniforme, en goed ontwikkelde collectie veulens zien. Ook het KWPN veulenrapport is lovend. Het spreekt van veulens die hoogbenig, opwaarts gebouwd en rijtypisch zijn. Daarbij staan de veulens stuk voor stuk goed in het gewenste rechthoeksmodel. De veulens bewegen met een goed gebruik van het achterbeen en vertonen veel houding en souplesse.

Momenteel staat Upper-Class in training bij Dressuurstal van Baalen. Coby van Baalen en amazone Mara de Vries werken aan de verdere opleiding van de Polansky zoon. Mara de Vries heeft hem afgelopen jaar zeer succesvol in de sport uitgebracht met diverse toppercentages. Thans wordt Upper-Class met veel overtuiging in de Klasse ZZ-Licht uitgebracht.

Upper-Class is medio 2011 verkocht naar Engeland,daar zal hij zowel in de sport als de fokkerij worden ingezet. De tienjarige hengst zal onder het zadel van een Britse Young Rider in de sport verschijnen.

POLANSKY

KOSTOLANY

ENRICO CARUSO

KAPSTADT

LONNEVANCK

DONNERHALL

FANBONNEVANCK

DOLIENA

DORUTO

KOMET

BLITZLICHT II

OKALIENE

HEIDELBERG

CAROLE

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×