Stargos VDL

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Stakkato Gold x Conthargos x Argentinus
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.67m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Oldenburger Stamm 40 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 900,- (€ 300,- vaste kosten + € 600,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Stargos VDL: modern springpaard op alle fronten, nieuwe genen voor de fokkerij!

Stargos is een modern, lichtvoetige en fantastisch springende zoon van Stakkato Gold. De bij Oldenburg goedgekeurde Stargos is daarbij gefokt uit een merrie van de populaire vererver Conthargos, aangevuld met de bewezen genen van Argentinus en Grundstein I. Vader Stakkato Gold behoort tot de beste fokkende zonen van stempelhengst Stakkato. Stakkato Gold staat bekend om het vererven van goede reflexen, lichtvoetigheid en veel kwaliteit op de sprong.

Moedersvader is Conthargos; zijn oudste nakomelingen breken door op 1.60m-niveau en zijn nazaten zijn zeer populair op verschillende veilingen en vooraanstaande handelsstallen. Overgrootvader Argentinus behoort als sinds jaar en dag tot de beste verervers van zijn generatie met nakomelingen als Arko III, Air Jordan, Armitage en  All Star.

Stargos moeder Carlotta is een dochter van de uitstekend fokkende merrie Ebata; deze Argentinus-dochter bracht onder meer het 1.60m-springpaard Carla de Balou, het 1.50m-springpaard Call Me Diva en het 1.40m springpaard Liquido. Daarnaast is Ebata de grootmoeder van Grand Prix-springpaard Landlady. Overgrootmoeder Lugina sprong zelf met succes op 1.40m-niveau en gaf onder meer de in Mexico goedgekeurde hengst Montealban La Silla.

Op de Oldenburger hengstenkeuring viel Stargos zeer goed in de smaak; de Stakkato Gold-hengst viel op met zijn uitstekende springtechniek waarbij hij achter de sprong extra goed afmaakte. Ook toonde Stargos zeer veel atletisch vermogen, spectaculaire reflexen en een hoge mate van lichtvoetigheid. Ook bij het KWPN zijn ze gecharmeerd van de hengst. Stargos werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek en slaagde hiervoor ruimschoots met een totaalscore van 80 punten.  Stargos lijkt het schoolvoorbeeld van een modern springpaard.

Dekgeld: € 1.250,-  (€ 300,- vaste kosten + € 950,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

STAKKATO GOLD

STAKKATO

SPARTAN

WERTHER

WERTHERROESCHEN

A L`ESPRIT

CONVERTER I

CARLOTTA 320

CONTHARGOS

CAJANDRA Z

ARGENTINUS

EBATA

LANDSIEGER i

LUGINA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×