Sallandt`s Long Train Running

Geboren: 2018
Geslacht: Hengst
Afstamming: Renvyle the Real Deal x Plain`s Liberator x Birchflied Moonlight
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Dekgeld: € 700,-  excl. btw en koerier kosten (bij gust 50% korting in 2024)

Sallandt`s Long Train Running: Nieuwe bloed, nieuwe kansen!

Exterieur:
Sallandt’s Long Train Running is een zeer goed ontwikkelde, voldoende tuigtypische hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat en over ruim voldoende ras en uitstraling beschikt maar nog opwaartser gebouwd zou mogen zijn. Het hoofd is aansprekend en goed van vorm. De nek zou iets langer mogen zijn bij een normale bespiering. De hals is goed van lengte maar zou er meer op mogen staan en bespierder mogen zijn. Daarnaast is er sprake van iets onderhals. De schoft is zeer goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn wat arm bespierd en zouden beter aangesloten mogen zijn. De croupe is licht hellend en zou meer lengte mogen hebben. De broekspier loopt ruim voldoende door. Het voorbeen is correct gesteld en heeft opvallend veel lengte. Het achterbeen is steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en zijn correct gesteld. Het fundament is normaal ontwikkeld en goed van kwaliteit. De hoeven zijn goed van kwaliteit, smal van vorm en de verzenen zouden wat hoger mogen zijn. De hengst is in stap licht frans gesteld.

Afstamming:
De vierjarige Sallandt’s Long Train Running is een volbloed Hackney en is een zoon van de bij het Nederlandsch Hackney Stamboek goedgekeurde Renvyle The Real Deal. Deze hengst liep op ereklasseniveau in de Nederlandse Hackneysport nadat hij als jonge hengst ook in Engeland in de sport had gepresteerd. Lambertus Huckriede bracht hem hier uit voor F. Fitzpatrick en de hengst verblijft nu in Ierland. Sallandt’s Long Train Running’s moeder Sallandt’s Gillyflower, die in de sport is uitgebracht, is een dochter van de bij KWPN-erkende inmiddels zeer invloedrijke grotemaat Hackney-keurhengst Plain’s Liberator . Daarvoor komen we bij Dancing Dutch Lady en zij heeft Forewood Commander als vader. Deze hengst is ook ingezet voor de tuigpaardfokkerij en heeft daar enkele opvallende nazaten gebracht. Sallandt’s Gillyflower heeft vier veulens gebracht en grootmoeder Dancing Dutch Lady twee. Naast Gillyflower bracht zij ook volle broer de bij het Hackney-stamboek goedgekeurde Sallandt’s Railroadman die zeer talentvol leek maar op vijfjarige leeftijd is overleden.

Onderzoekrapport:
Sallandt’s Long Train Running is een eerlijke betrouwbare en evenwichtige hengst die ondanks dat hij volledig hackney is gefokt opvallend in het tuigpaard type staat en heeft ruim voldoende tot veel aanleg als tuigpaard. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken, laat zich goed rijden maar zou nog wat wendbaarder mogen zijn. De stap is ruim en zuiver maar zou nog wat krachtiger mogen zijn. Voor de showwagen heeft de hengst een aansprekend front, zet hij de hals er goed op en komt hij daarin ruim voldoende tot goed terug. In draf heeft Sallandt’s LongTrain Running voldoende tot ruim voldoende lichaamshouding en lichaamsgebruik maar zou nog meer mogen klimmen in de voorhand en blijft daarnaast iets hoog in de croupe. De hengst heeft zeer veel actie in het voorbeengebruik en ruim voldoende schoudervrijheid. Het achterbeen wordt voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht maar zou nog krachtiger mogen zijn. De draf heeft ruim voldoende zweefmoment.  Sallandt’s Long Train Running heeft ruim voldoende tot veel aanleg als tuigpaard en geeft zijn rijder een goed gevoel. De hengst heeft gedurende de onderzoeksperiode veel progressie getoond.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en doorgaans rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Sallandt’s Long Train Running is zeer laag verwant en kan daardoor in de inteelt- en verwantschapsproblematiek een positieve bijdrage leveren.
Daarnaast kan de hengst maat en hardheid toevoegen en de actie in het voorbeen verbeteren.
Merries dienen over een krachtig achterbeengebruik te beschikken.

Verrichtingscijfers:
Front  8
Houding 7
Zweefmoment 7,5
Actie voorbeen 8,5
Gebruik achterbeen 7,5
Looplust 8,5
Bewerkbaarheid en instelling 8
Algemeen beeld als tuigpaard 8

Dekgeld: € 700,-  excl. btw en koerier kosten (bij gust 50% korting in 2024)

https://www.kwpn.nl/tegemoetkoming-laagverwante-tuigpaardveulens
Wat houdt dit concreet in? Fokkers van een levend geboren laagverwant veulen krijgen 150 euro registratiekorting en een fokpremie van 150 euro per veulen. Let wel: financiële compensatie is mogelijk voor in totaal maximaal 100 veulens per jaar. Elke geregistreerde kan maximaal één dekking per jaar aanmelden voor de tegemoetkoming in de kosten.

 

Renvyle The Real Deal

Lamberhurst Artillery

Suddie Inquisitor

Havendene Melody

Oldtown May Queen

Bressingham Grasshopper

Thorneyside Countess

Sallandt`s Gillyflower

Plain`s Liberator

Plain`s Black Satin

Birchfield Moonlight

Dancing Dutch Lady

Forewood Commander

Pluisje

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×