Pyke de Lis

Geboren: 2020
Geslacht: Hengst
Afstamming: Aganix Du Seigneur x Kannan x Landsieger I
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: AES, KWPN aangewezen
Overige informatie:
Loma-stam, merrielijn 22, fokfamilie 75
Dekgeld: € 900,- (€ 300,- vaste kosten + € 600,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Hij springt extreem goed in de manieren, heeft een toppedigree en is in onze ogen een fenomeen. Pyke de Lis is één van de jonge talenten waar we hoge verwachtingen van hebben. Hij is goedgekeurd door het AES en aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Zijn zevenjarige Zangersheide goedgekeurde volle broer Ansingh de Lis Z won in januari 2024 zijn internationale 1.40m debuut in Leipzig met Christian Ahlmann.

Pyke de Lis valt op met zijn moderne sportmodel, lichtvoetigheid en balans en springt met veel overzicht, goede beentechniek, lichaamsgebruik en makkelijk vermogen. In september 2023 viel hij al op door op tweejarige leeftijd de eerste editie van het ‘Utrechts Open Vrijspring Kampioenschap’ te winnen. Juryleden Willem Greve en Kars Bonhof gaven hem onder meer een 9 voor de springtechniek en een 8,5 voor de reflexen.

Vader Aganix du Seigneur brak door op 1.60m niveau onder Jos Lansink, totdat hij geblesseerd raakte en volledig ingezet werd als dekhengst. Nakomelingen in de 1.60m Grand Prix zijn Agana van het Gerendal Z, Agadance van ’t Gelutt, Akarad Hero Z, Andiamix II Hero Z, Ayade Hero Z, Oak Grove’s Americana, Athletix Hero Z, Attoucha, Maxwin Kinmar Agalux en Mr. Lincoln B. Daarnaast zijn al meerdere nakomelingen voor topprijzen geveild.

Moeder Isabella de Lis (Kannan) is een prok- en stermerrie met 80 punten voor haar springtechniek tijdens haar KWPN-stamboekopname. Ze is een volle zus van de AES-goedgekeurde hengst Kalho de Lis en een halfzus van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Uppie de Lis (Andiamo) met Andrew Kocher (USA) en Willink (Twister) met Henk van de Pol (NED), het 1.45m springpaard Coladelis Z (Chippendale Z), de 1.35m geklasseerde Citroen de Lis (Chippendale Z) en 1.30m springpaard Degas de Lis (Riboteur).

Bovengenoemde paarden komen uit de Landsieger-dochter Lorraine, die op haar beurt gefokt is uit Asteria (Nuriel x Gondelier). Wist je dat het 1.60m Grand Prix paard Sterrehof’s Baccarat (Padinus) met Marc Houtzager een kleinzoon is van Asteria? Deze stam bracht een flinke lijst aan succesvolle internationale springpaarden, zoals Afrika (1.60m GP met Michael Greeve), de KWPN-hengst Applaus (1.50m springen) en zelfs Audi’s Finesse (1.60m GP met Emile Hendrix).

Dekgeld: € 900,-  (€ 300,- vaste kosten + € 600,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

AGANIX DU SEIGNEUR

OGANO SITTE

DARCO

IALTA SITTE

CADIX DU SEIGNEUR Z

CHELLANO Z

ATLANTA SITTE Z

ISABELLA DE LIS

KANNAN

VOLTAIRE

CEMETA

LORRAINE

LANDSIEGER i

ASTRERIA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×