Powerman

Geboren: 2020
Geslacht: Hengst
Afstamming: Hardrock Z x Corland x Indoctro
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.74m
Stamboek: KWPN aangewezen, AES
Overige informatie:
Fokfamilie 1857
Dekgeld: € 800,- (vaste kosten € 250,- + 550,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

De boost voor u fokkerij!

Powerman heeft al vanaf veulen een bijzonder plekje weten in te nemen op Stal van Vliet, maar ook anderen hebben nu gezien dat dit een speciale is.

De KWPN-hengstenkeuringscommissie heeft hem in februari 2023 uitgeroepen tot premiehengst en uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Volgens aftredend voorzitter Cor Loeffen behoort Powerman zelfs tot de twee beste springhengsten van zijn jaargang (zie video-interview met De Hoefslag).

Wat Powerman zo speciaal maakt? Dat zijn heel veel punten: hij heeft maat, lengte, een meewerkend karakter, lichtvoetigheid, reflexen, techniek en een ongekend atletisch vermogen. Alle ingrediënten die een topspringpaard moet hebben in onze visie.

Hij wordt nu rustig en zorgvuldig opgeleid voor het verrichtingsonderzoek en uiteraard de sport, maar hij is ook al beschikbaar voor de fokkerij.

Powerman was op de KWPN-hengstenkeuring één van de vijf aangewezen hengsten, afstammend van Hardrock Z. Deze zoon van Heartbreaker x Carthago Z draaiden jarenlang mee in de wereldtop onder Emanuel Andrade (VEN) tot VDL Stud hem naar Nederland haalde. Een hengst die deelneemt aan de World Equestrian Games en Olympische Spelen en zelf zo interessant gefokt is, die moet een goed springpaard kunnen vererven. Powerman lijkt er in elk geval op.

Moeder Wiltura R is een preferente prestatie-elitemerrie van Corland, waarmee Wout-Jan van der Schans mooie successen boekte. Op het EK in Arnhem gingen ze zelfs twee dagen lang aan de leiding. Wiltura R zelf slaagde voor haar EPTM test met achten voor onder meer draf, galop, houding en balans en een 8 voor vermogen. Ze is ook moeder van Blom’s Gintura (1.45m springen), het viersterren eventingpaard Fire Fly onder Tom Jackson (GBR) en twee 1.30m springpaarden.

Grootmoeder Noblesse R (Indoctro x Emilion), zelf ook preferent, prestatie en elite, bracht zelfs drie internationale eventingpaarden: Exellent R (CCI4*), Daimond R (CIC3*) en Freestyle R (CCI2*) en twee 1.30/1.35m springpaarden. Kortom, een prestatierijke stam die ook de 1.60m Grand Prix paarden Imposant van de Renger en Rebel Rex opleverde.

Dekgeld € 800,- (vaste kosten € 250,- + 550,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Hardrock Z

Heartbreaker

Nimmerdor

Bacarole

Carte Blanche Z

Carthago

Monica

Wiltura R

Corland

Cor de La Bryere

Thyra

Noblesse R

Indoctro

Jarones

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×