Pontiac

Geboren: 2020
Geslacht: Hengst
Afstamming: Total U.S. x Ferro x Calypso I
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.65m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Holst Stamm 569 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 950,- (vaste kosten € 300,- + € 650,-) bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

Grand Prix genen, kleur en zelf zeer getalenteerd. De vierjarige Pontiac slaagde met vlag en wimpel voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.
Onder meer omdat hij zijn ruiter een zeer goed gevoel gaf.

Check zijn souplesse, houding en goede balans, maar ook mooie techniek van draven en galopperen en actieve stap die goed in viertakt is. In combinatie met zijn onbegrensde werklust en motivatie gaat Pontiac nog ver komen in de toekomst.

Aan de afstamming ligt het ook niet. Pontiac is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Totilas-zoon Total US, die met Edward Gal prachtige resultaten neerzetten en goed presteerde op de Olympische Spelen in Tokyo.

Moeder Velvet V.D.T. is een prachtige merrie met de predikaten, elite, preferent en prestatie, afstammend van de olympische hengst Ferro. Daarmee is ze een volle zus van de KWPN-hengst Osmium. Ze was als driejarige kampioen van de Nationale Merriekeuring en bracht vervolgens fantastische dressuurpaarden en slaagde voor haar IBOP met onder meer een 8,5 voor de stap en een 9 voor de draf. Uit dezelfde stam komt het Grand Prix-dressuurpaard Hero V.D.T.

Velvet V.D.T. leverde:
Bestseller V.D.T. (Ungaro) – Grand Prix dressuur
Improver VDT (Apache) – KWPN-goedgekeurd en internationaal Intermediaire I
Donderry  V.D.T. (Londonderry) – ZZ-Licht
Jazztime VDT (Jazz) – ZZ-Licht
My Toto VDT (Glock’s Toto jr.) – DWB goedgekeurd
Goldfinger V.D.T. (Jazz) – DWB goedgekeurd

Onderzoekrapport:
Pontiac is een eerlijke en evenwichtige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is viertakt, actief en voldoende van ruimte. De stap zou nog meer tot schrijden moeten komen. In draf heeft de hengst veel takt, een goede ruimte en een goede beentechniek met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop toont een goede beentechniek, is goed van sprong en goed van ruimte. Opvallend is het evenwichtige en constante beeld dat de hengst gedurende het gehele onderzoek heeft getoond. Pontiac beweegt met veel souplesse, veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Pontiac veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Het KWPN gaf Pontiac een prachtig verrichtingsrapport mee, met als advies dat Pontiac beentechniek en looplust kan toevoegen en de rijdbaarheid en bewerkbaarheid kan verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Dekgeld: € 950,- (vaste kosten € 300,- + € 650,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

TOTAL U.S.

TOTILAS

GRIBALDI (Grand Prix)

LOMINKA. Z1-dressuur

SONDRA

SIR DONNERHALL I

CONTANA

VELVET V.D.T. Elite, pref, prest.

FERRO, (Grand Prix)

ULFT

BRENDA

E-DELYPSA, Pref, Prest,

CALYPSO I

OPTIK

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×