Ojee B

Geboren: 2019
Geslacht: Hengst
Afstamming: Ibsen B x Rubus B x Koss
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.65m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Merrielijn 216, Fokfamilie 1974 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 900,- (vaste kosten € 300,- + 600,-) bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

Gouden parel!

Voor wie kleur, oprichting, een zeer goede instelling, looplust en een mooie techniek van bewegen wil toevoegen aan zijn of haar fokkerij: Ojee-B kan het verschil maken. De Gelderse hengst werd in 2022 goedgekeurd met lovende rapporten over zijn verrichtingen onder het zadel en aangespannen en groeide afgelopen winter in de hengstencompetitie onder eigenaresse Anouk Slabbers.

Afgelopen zomer (2023) leverde Ojee-B direct zijn eerste veulenkampioen op de Nationale Dag van het Gelders Paard: hengstveulen Tobias, dat het hoogst scoorde op ras, uitstraling, houding en lichaamsgebruik. “In beweging schakelt hij steeds goed door, hij galoppeert heel goed en vertrekt iedere keer weer vanaf de eerste pas”, loofde de jury.

Ojee-B verdient zijn kansen in de fokkerij. Hij is  de eerste goedgekeurde zoon van de Gelders goedgekeurde Wynton-zoon Ibsen B, die succesvol in de Grand Prix dressuur wordt uitgebracht.

Moeder Jorien Tilde is een kwaliteitsvolle NMK-merrie met de predicaten elite, IBOP en PROK en een goede merrietest met maar liefst 80,5 punten. Zij is een dochter van de Gelderse hengst Rubus B (Ahoy x Pygmalion).

Grootmoeder Barones-Tilde is een preferente stermerrie van Koss uit de keur preferente merrie Itilde (Satelliet). Barones-Tilde is dus een volle zus van de preferente Gelderse hengst Alexandro P. Barones-Tilde bracht eerder ook al een aangewezen zoon van High Five U.S.

Het aanparingsadvies vanuit het KWPN luidt: ‘Ojee-B kan instelling toevoegen en het model verbeteren in de Gelderse populatie, en kan daarbij de wendbaarheid verbeteren bij het fokken van Gelderse paarden voor de aangespannen sport.’

Dekgeld: € 900,-  (€ 300,- vaste kosten + € 600 ,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

IBESEN B

WYNTON

JAZZ

ACACIA

ROSITA

CABOCHON

IRMA

JORIEN TILDE

RUBUS B

AHOY

ALPENROOS

BARONES-TILDE

KOSS

ITILDE

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×