Home » Nashville Star

Nashville Star

Geboren: 2018
Geslacht: Hengst
Afstamming: Desperados x Westpoint keur x Montecristo
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
WFFS: vrij
Fokfamilie 440 Sijgje – stam, merrielijn 111
Dekgeld: € 1.100,- (vaste kosten € 350,- + € 750,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten)
Dekgeld:

Nashville is een sterk bewegende, complete hengst van Kristina Bröring-Sprehe’s Olympiade-paard Desperados FRH. Op de KWPN Hengstenkeuring was Nashville een van de smaakmakers van de keuring. De chique zwarte is gefokt door L. Martens & dochters uit Zuidveen. Als veulentje was Nashville al opvallend en werd een van de prijstoppers van de Elite veulenveiling in Borculo.

Ook voor de hengstenkeuringscommissie was Nashville een opvallende hengst, voorzitter Bert Rutten: “Het is een chique, bloedgemaakte hengst. In alle bezichtigingen liet hij zien dat hij over veel schakelvermogen beschikt. Hij beweegt lichtvoetig en ook aan de longe toonde de hengst veel balans.”

Nashville’s vader is de Grand Prix hengst Desperados FRH. De Hannoverander Hengst van het Jaar 2016 was tijdens zijn carrière een van de meest succesvolle hengsten aller tijden. Onder zijn amazone Kristina Bröring-Sprehe won hij meerdere malen de Duitse nationale titel in de Grand Prix, werd Europees en Wereldkampioen met het Duitse team en haalde verschillende individuele medailles. Het hoogtepunt van zijn sportcarrière was zeker zijn deelname aan twee Olympische Spelen. In Londen won het paar team zilver en vier jaar later in Rio de Janeiro werd het team goud en individueel brons. Daarnaast was Desperados FHR in 2016 de onbetwiste nummer één dressuurpaard van de wereld in de WBFSH World Rankings.

Nashville komt uit de voorl. keurmerrie Ezrasijgje, de bekende Sijgje-stam. Ze stamt af van de Grand Prix en keurhengst Westpoint, die onder Kirsten Beckers succesvol was. Nashville’s grootmoeder is de preferente, prestatie-merrie Rasijgje die afstamt van de GP-hengst Montecristo. Ze was zelf actief in het ZZ-Zwaar. Daarnaast bracht ze van Jazz het Zware Tour paard Walskoning en het ZZ-Licht paard Barleduc (v. Rubin Royal). Uit de Sijgje-stam komen niet alleen dressuurpaarden die op Z2 en hoger niveau geklasseerd zijn, maar ook een aantal internationale dressuurpaarden.

Desperados FRH

De Niro

Donnerhall

Alicante B

Wie Musik

Wolkensein II

Maskottchen

Ezrasijgie

Westpoint

Jazz

Jerlinda

Rasijgie

Montecristo

Lesijgie

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl