Montgomery C

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Johnson x Ferro x Silvano N
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.67m
Stamboek: NRPS
Overige informatie:
Fokfamilie 133, merrielijn 169,
WFFS: Vrij
Dekgeld:

Met Montgomery C drie Olympische hengsten en een en al sport op rij!

Wil je intelligentie, kracht, werklust en een sterk achterbeen toevoegen aan je merrie door een sensibele, eerlijke hengst te kiezen die ook graag bij mensen is, dan is Montgomery C de optimale keuze. Een jonge hengst met prestatiegenen gedurende vele generaties vastgelegd.

Opvallend:  De imponerende, sterke voshengst valt meteen op. Dat deed hij al als veulen toen hij algemeen veulenkampioen werd van het KWPN Utrecht. Opwaarts gebouwd, goed in het rechthoekmodel, met drie goede gangen, vielen vooral zijn goede schakelvermogen en gebruik van het achterbeen heel positief op. Positief opvallen, dat blijft hij doen, elke keer als hij zich presenteert. Met zijn uitdrukkingsvolle hoofd, zijn gemakkelijke bewegingsvorm, zijn alertheid en snelheid van reageren spreekt hij meteen aan. Een belangrijke kwaliteit voor een dressuurpaard!

Grand Prix-genen: Genetisch is Montgomery C zeer interessant. Hij kan bogen op maar liefst drie Olympische teampaarden op een rij, met Johnson (Hans Peter Minderhoud), Ferro (Coby van Baalen) en Silvano N (Ellen Bontje).
Zijn moeder Vinea M elite prestatie D-OC gefokt door Els en Ronald Nowee van ’t Maalwater is een patente, energieke, eerlijke merrie die haar leeftijd niet aan te zien is. Zij bracht met de Johnson-zonen Ben Johnson en Dion Johnson van Coby en Marlies van Baalen al twee Grand Prix-paarden. Deze volle broers van Montgomery C zijn werkwillig, scherp en energiek en heel fijn te rijden.
De kinderen van Vinea M vallen jong al op. Dion Johnson won als 6-jarige de finale van de Subli Cup. Haar Lord-Leatherdale-zoon Jambo C scoorde hoog als 4- en 5-jarige bij de PAVO-Cup.
Vinea’s moederlijn gaat met Paerel II (Silvano N) terug op Je Reviens (v.Concorde) en bevat een en al prestatie, in springen en dressuur. Over werkwilligheid en energie in de stam gesproken!

Montgomery C bij het KWPN: Al bij de eerste bezichtiging in Ermelo viel Montgomery C op door zijn ruimte, natuurlijke bergopwaartse bewegingsvorm en sterke achterbeen. Elke eerste pas na een overgang is al meteen raak. Montgomery beweegt altijd met een goede beentechniek, een goede houding en toont kracht en balans. Als dressuurpaard heeft Montgomery een aanleg van 151%. Hij is WFFS-vrij. En het goede nieuws: onder het zadel laat hij nog meer techniek zien dan aan de longe. Dat kan ook bijna niet anders met deze sportgenen.

Montgomery C bij het NRPS:
De NRPS hengstenkeuringscommissie zag Montgomery op 19 februari 2021 op het harde, aan de longe en onder het zadel. De commissie zei lovend: “Deze hengst heeft ons enorm kunnen  overtuigen! Het is een mooie langgelijnde hengst die over veel uitstraling beschikt, met een hele mooie, goede beentechniek en veel houding en balans.” Hij werd dus grif aangewezen en komt in actie op de NRPS Hengstenshow met zijn amazone Femke de Laat op 3 april bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren.

Dekgeld € 800,- (vaste kosten € 250,- + 500,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

JOHNSON

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

ROXANE

fFLEMMINGH

CATHARIN

VINEA M

FERRO

ULFT

BRENDA

PAEREL II M

SILVANO N

JE REVIENS

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×