Mister Maserati

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Glock`s Toto Jr. x Jazz x Rubinstein
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.66 m.
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Reina-stam (Burga-stam), Merrielijn 8, fokfamilie 60 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + € 700,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Subli Cup winnaar op Jumping Amsterdam 2023. Mooier kun je het jaar toch niet beginnen? Mister Maserati scoorde onder Diederik van Silfhout maar liefst 85,5% bij de internationale juryleden. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Diederik gaat hem dit jaar klaarmaken voor het ZZ-Zwaar en heeft hoge verwachtingen voor de toekomst. Aan de instelling en motivatie van Mister Maserati gaat het ook niet liggen, wat haast ook niet anders kan als zoon van Glock’s Toto jr. x Jazz x Rubinstein x Vincent en een bekende oma die zelf in de Grand Prix-dressuur presteerde (Reine B).

Het KWPN ziet Mister Maserati ook als aanvulling op de fokkerij en stelde het volgende fok/aanparingsadvies op:
Mister Maserati kan de stap verbeteren en schakelvermogen, aanleg tot sluiten, werkwilligheid en bewerkbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Merries dienen bij voorkeur langgelijnd te zijn.

Het verrichtingsrapport luidt als volgt:

Exterieur:
Mister Maserati is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, voldoende van lengte, goed van bespiering en zou nog wat verticaler gesteld mogen zijn. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien een fractie frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten voor en achter zijn lang en een fractie week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten breed, goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit met lage verzenen.

Afstamming:
Totilas-zoon Glock’s Toto Jr., zelf succesvol in de Grand Prix met Edward Gal en ook al Nederlands kampioen, heeft al 38 goedgekeurde zonen in binnen- en buitenland. Bij het KWPN zijn er inmiddels zeven goedgekeurd.

Mister Maserati’s moeder Fille de Reine B elite sport-dr IBOP-dr is geklasseerd in het Z2-dressuur en liep naar een goede IBOP-score van 80,5 punten. Zij is een dochter van topvererver Jazz uit de Zware Tour-merrie Reine B ster preferent prestatie (v.Rubinstein I), die werd uitgebracht door Lotje Schoots. De volle zus van Fille de Reine B, Charismata, is geklasseerd in het ZZ-Licht en hun halfbroer Brennus B (v.Diamond Hit) is in Groot-Brittannië uitgebracht in de Prix St.Georges.

De moeder van Reine B, Dola elite preferent prestatie sport-dr is een dochter van Vincent. Zij bracht onder andere de Inter-I-paarden Inca (v.Saros xx), Tsarina B (v.Jazz) en Urchin B (v.Jazz), en een ZZ-Zwaar en Z-dressuurpaard van respectievelijk Rubinstein I en Sit This One Out xx. Daarnaast is ze grootmoeder van onder andere Lichte Tour-paarden Zeno B (v.Don Schufro) en Darius B (v.Jazz) en diverse Z- tot ZZ-Zwaar-paarden.

Onderzoekrapport:
Mister Maserati is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer goed taktmatig, actief, krachtig en zeer goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede beentechniek, een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop met een goede ruimte. Mister Maserati beweegt met veel houding, een goede balans en zeer veel souplesse. De hengst heeft veel schakelvermogen en toont veel aanleg om te sluiten. Als dressuurpaard heeft Mister Maserati veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

 

Dekgeld: € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + € 700,- bij dracht) excl. btw en koerierkosten

Glockt Toto Jr. (Grand Prix)

Totilas (Grand Prix)

Gribaldi (GrandPrix)

Lominka (Z1-dr.)

Desperada (Grand Prix)

Desperados FRH (Grand Prix)

Regentin

Fille de Reine B (Elite, IBOP (dr.) prok, sport (dr.) Z-2 dr.)

Jazz (Pref. Grand Prix)

Coctail (Grand Prix)

Charmante

Reine B (Elite, pref, prest, sport (dr.) Grand Prix)

Rubinstein (Grand Prix)

Dola (Z2-dr.)

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×