McLaren

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Morricone I x Sir Donnerhall I x Akzent II
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: KWPN, Oldenburg,
Overige informatie:
Oldenburger Stamm 92, fokfamilie 738 * WFFS: vrij
Dekgeld: €1.300,- (vaste kosten € 350,- + € 950,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Een McLaren voor een fractie van de prijs!!

McLaren is een dynamische, prachtige en bewegings-sterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I – Akzent II. Moeder Samatha bracht naast McLaren een Zware Tour paard, twee Lichte Tour paarden en een Z2-paard. Ulf Tönjes uit Ganderkesee is de fokker van McLaren.

McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, go en een ongecompliceerde, werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, hiervoor kreeg McLaren een 9. Als vierjarige haalde hij met glans de finale van de Pavo Cup. Van gastruiter Philipp Hess kreeg hij als enige de ultieme 10!

Onder Dinja van Liere won de hengst de KWPN Hengstencompetitie in de klasse L. De juryleden van de hengstencompetities spraken met louter superlatieven. Ze waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans. In de klasse M presteert McLaren weer ontzettend goed, hij heeft alweer twee wedstrijden gewonnen met hoge punten. In handen van Dinja van Liere scoorde hij telkens negens en hoger voor de draf, galop en harmonie.

Het afgelopen jaar plaatste McLaren zich ook voor het Bundeschampionat in Warendorf.

McLaren’s moeder, de Staatspremie en Elite merrie Samatha, bracht al de succesvolle Inter I merrie Fiolina van Nadine Kraus en het in Amerika active Prix St.Georges-paard Tokayer van Amy Swerdlin. Samatha is de zus van de succesvolle Inter I paard Sumpatico en het ZZ-Zwaar paard Souverän’s Parade. Moedersvader Sir Donnerhall I, Hauptprämiensieger, Oldenburger Landskampioen, Bundeschampion en vicewereldkampioen, behoort tot één van de meest gewilde verervers van Duitsland. Met Akzent II wordt de pedigree van McLaren afgerond met nog een topvererver, meer dan 50 nakomelingen zijn succesvol tot en met Grand Prix Niveau.

McLaren kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. In 2022 werd zijn eerste volledige jaargang veulens geboren. Het zijn rassige, fijn bewegende veulens. Met hun elegante voorkomen, lijken ze veel op hun vader. Zijn zoon Sting (uit een moeder van Dream Boy) was de topper van de online veiling van veulenveiling Borculo.

Op de KWPN afstammelingskeuring toonde McLaren een uniforme groep veulens. Zijn vijf aanwezige veulens vielen op met mooie modellen en veel ras.
Op het gepubliceerde scoreformulier scoorden de McLaren-veulens bovengemiddeld op model, uitstraling en ontwikkeling.

Bert Rutten: “Een collectie royaal ontwikkelde en aansprekende veulens met een mooie halsvorm. In beweging valt de lichtvoetigheid, de ruimte en de voorbeentechniek op.”

In het KWPN verrichtingsrapport staat: “McLaren is een sympathieke en elegante hengst, die goed op zijn ruiter geconcentreerd is met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, met een goede ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte, balans en souplesse. McLaren beweegt met een zeer expressief voorbeen en zeer veel schoudervrijheid. De hengst heeft een goede houding en zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft McLaren veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.”

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
8.5 8 8 8.5 8.5 9.0 8.5 83.5

Dekgeld: €1.300,- (vaste kosten € 350,- + € 950,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

MORRICONE I

MILLENNIUM

EASY GAME

MERLE

HARTIMA

RUBIN ROYAL OLD

HARTINA

SAMATHA

SIR DONNERHALL I

SANDRO HIT

CONTENANCE D

GAMITA

AKZENT II

WELTCUP 2

Nakomelingen

Sorry, no content found.

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×