Filou

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: For Romance I x Sir Donnerhall I x Lavauzelle
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.75m
Stamboek: Oldenburg, Hannover en Rheinland.
Overige informatie:
WFFS: vrij
Dekgeld: € 950,- (vaste kosten € 350,- + € 600,-) bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

Bewezen en vrij bloed voor de Nederlandse fokkerij

De prachtig gemodelleerde donkere vos Filou deed direct na zijn goedkeuring in Oldenburg en Hannover van zich spreken. Zijn drie fantastisch goede basisgangen, gekoppeld aan zijn meewerkende karakter en werkwilligheid, maakten Filou tot de reservekampioen van zijn verrichtingstest met maar liefst 8.84 punten. Voor zijn karakter en werkwilligheid kreeg hij maar liefst een 9.5. Voor zijn draf ontving hij een 8.5 en voor zijn galop en stap ontving hij een 9.0.

Ook in het najaar presteerde Filou goed in de 50-dagen test in Adelheidsdorf. Hij slaagde met een goede score van 8,35, met acht keer het cijfer 8,5. Dit cijfer kreeg hij voor onder meer zijn draf en galop, werkwilligheid en karakter. Ook voor rittigkeit, zowel onder eigen en gastruiter, kreeg Filou een 8,5.

Filou is gefokt door Christine Arns-Krogmann, die zich al heeft bewezen in de fokkerij met paarden zoals Isabell Werth’s Grand Prix-paard Weihegold en de Totilas-zoon Total Hope. De steeds belangrijk wordende For Romance I en de op moederszijde geliefde Sir Donnerhall bloed, worden opgevolgd door Lavauselle AA, Inschallah AA en Perfekts xx in de pedigree.

Moeder Pandora is een grote, lang gelijnde, bloedgemaakte merrie. Haar bloedopbouw is een verfrissing voor de dressuurfokkerij. Mede daardoor is deze interessante merrie erg geliefd bij het Oldenburg Stamboek. Pandora werd kampioen tijdens de Oldenburger Elite Stutenschau 2011 en heeft meerdere malen een hoge plaatsering ontvangen bij Rijpaardproeven. Als driejarige liep ze in de finale van het Landeschampionat (Rastede), ook werd ze dat jaar genomineerd voor het Bundeschampionat.

Pandora bracht ook de goedgekeurde hengst Don De Niro (v. De Niro), die helaas te vroeg gestorven is aan de gevolgen van een beenbreuk. Uit de moederlijn komen ook de goedgekeurde hengsten Royal Rhythmik (v. Royal Hit), Sanletto (v. Sandro Hit) en Dream On (v. Depardieu).

In het najaar van 2021 kwam Filou op stal bij Dinja van Liere om verder opgeleid te worden.

“Filou is een kast van een paard, heel imposant en ook heel chique”, vertelt Dinja. Ze beaamt de kwaliteiten van de hengst: “Hij zit als een huis! Hij heeft een ruime galop en zijn draf heeft een hele mooie veer. Hij heeft heel veel souplesse, loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Voor mij is hij de ballerina.”

Dekgeld: € 950,- (vaste kosten € 350,- + € 600,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

FOR ROMANCE I

FUERST ROMANCIER

FUERST HEINRICH

RONJA

GESINA

SIR DONNERHALL I

GESINA

PANDORA

SIR DONNERHALL I

SANDRO HIT

CONTENANCE D

PAVEDENA X

LAVAUZELLE X

PRIMERA X

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×