Lowlands OLD

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Millenium x Donnerball x Landadel
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.71m
Stamboek: KWPN, Oldenburg, Westfalen, Hannover, Rheinland.
Overige informatie:
Fokfamilie: PANINKA, Hannover Stutenstamm 1189907, Schridde 376 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 1.200,- (vaste kosten € 350,- + € 850,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten

Zowel in hoge als lage landen heb je met Lowlands de goeie genen in handen!!

Lowlands OLD (Millennium x Donnerballl)

Deze achtjarige Oldenburgse hengst werd in 2018 gekeurd in Vechta voor het Oldenburgse stamboek. In 2019 werd hij met 87,5 punten reservekampioen van het verrichtingsexamen in Ermelo en ook goedgekeurd voor het KWPN. Inmiddels is Lowlands OLD ook erkend voor Westfalen, Hannover en Rheinland.

Lowlands OLD vaste amazone Dinja van Liere is erg succesvol met deze hengst. Zowel in Duitsland (kwalificatie Bundeschampionat, reserve WK jonge dressuurpaarden) als in Nederland (Pavo Cup, hengstencompetitie) was Lowlands OLD altijd vooraan geklasseerd. In 2023 won Dinja de hengstencompetitie in ’s Hertogenbosch en werd de combinatie reservekampioen op de Nederlandse Kampioenschappen ZZ-Zwaar. Inmiddels heeft Lowlands OLD zijn eerste Prix St. Georg proeven gewonnen en lijkt niets Dinja en Lowlands OLD in de weg te staan richting de Grand Prix.

Lowlands OLD komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium die al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij krijgt in Lowlands OLD zijn eerste zoon die bij het KWPN goedgekeurd is.

De moederlijn van Lowlands OLD is even indrukwekkend. Zijn moeder, La Donna S is een Elite staatspremie-merrie en werd geselecteerd voor de prestigieuze ‘Brilliantring’ op de Oldenburger Elite Merrie Show in Rastede. Naast Lowlands OLD heeft ze nog twee goedgekeurde zonen gegeven, Dantes Dancer en Dantes Specter, een Prix St. Georg dochter en een Elite-veulen. Grootmoeder Lucy is de moeder van drie staatspremie-merries en van het Grand Prix-dressuurpaard Nora van Christa Larmoyeur. Lucy is tevens de halfzus van het Grand-Prix dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Verder komen er nog een aantal goedgekeurde hengsten uit de moederlijn, evenals succesvolle sportpaarden tot en met Grand Prix niveau.

Als u op zoek bent naar een hengst die ‘vrij’ is van Jazz, Ferro en Flemmingh,  Een hengst met een voortreffelijke stap en een zeer goede rijdbaarheid? Ga voor Lowlands, die uitgerekend op deze onderdelen een 9,5 en 9 scoorde en invulling geeft aan de speerpunten van het KWPN-dressuurfokbeleid. Lowlands is de reservekampioen van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2019 met maar liefst 87,5 punten. Voor zijn draf, galop, souplesse, houding, balans en aanleg als dressuurpaard kreeg hij namelijk 8,5’en.

De nakomelingen van Lowlands OLD vallen op met hun mooie model en extra bewegingen.

Zeer goed gevoel
De imponerende, grootramige dressuurhengst werd door het KWPN geroemd om zijn betrouwbaarheid, concentratie onder het zadel en bereidheid tot werken. De ruime bewegingen hebben kracht, gedragenheid en balans en alles bij elkaar zorgt ervoor dat Lowlands zijn ruiter een zeer goed gevoel geeft.

Onderzoekrapport:
Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed tot zeer goed van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed tot zeer goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Lowlands beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en goede balans.
Als dressuurpaard heeft Lowlands veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Lowlands kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, de stap verbeteren, rijdbaarheid en instelling en vermogen tot verzameling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
9.5 8.5 8.5 8.0 8.5 9.0 8.5 87.5

Dekgeld: € 1.200,- (vaste kosten € 350,- + € 850,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten

MILLENIUM

EASY GAME

GRIBALDI

EVITA XII

MERLE

RAVEL

MAZURKA MAGICA

LA DONNA `S

DONNERBALL

DONNERHALL

CALAIDA

LUCY

LANDADEL

IKARELLA

Nakomelingen

Lowlands x Voice – 2021

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×