Home » Lowlands

Lowlands

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Millenium x Donnerball x Landadel
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.71m
Stamboek: KWPN, Oldenburg
Overige informatie:
Fokfamilie: PANINKA, Hannover Stutenstamm 1189907, Schridde 376 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 1.100,- (vaste kosten € 350,- + € 750,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten

Zowel in hoge als lage landen heb je met Lowlands de goeie genen in handen!!

Lowlands (Millennium x Donnerballl)

Als u op zoek bent naar een hengst die ‘vrij’ is van Jazz, Ferro en Flemmingh,  Een hengst met een voortreffelijke stap en een zeer goede rijdbaarheid? Ga voor Lowlands, die uitgerekend op deze onderdelen een 9,5 en 9 scoorde en invulling geeft aan de speerpunten van het KWPN-dressuurfokbeleid. Lowlands is de reservekampioen van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2019 met maar liefst 87,5 punten. Voor zijn draf, galop, souplesse, houding, balans en aanleg als dressuurpaard kreeg hij namelijk 8,5’en.

Lowlands liep een fantastisch KWPN verrichtingsonderzoek. Hij sloot die af met 87,5 punten en werd de reservekampioen van het verrichtingsexamen. Lowlands scoorde enorm met zijn stap (9,5) en rijdbaarheid (9,0) – beide speerpunten in het KWPN dressuurfokbeleid – en liet verder ook nergens punten liggen: 8,5 voor draf, galop, souplesse, houding en balans en aanleg als dressuurpaard.

Prestentatie Lowland
In de vakkundige handen van Dinja van Liere liep Lowlands in 2021 naar een 8,2 op de kwalificatiewedstrijd voor het Bundeschampionat in Hagen a.T.W. De getalenteerde zoon van Millennium behaalde met dit resultaat een startbewijs voor het Bundeschampionat in september in Warendorf en werd als reserve opgenomen in het Duitse team voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Dinja was super enthousiast over het optreden van Lowlands in Hagen: “Het ging heel goed, Lowlands heeft een hele fijne mentaliteit en dat bleek ook weer hier op wedstrijd. Hij was heel gefocust en super goed zijn best aan het doen!”

Ook in Nederland scoorde Lowlands goed op de wedstrijden. Met een mooie evenwichtige proef werd Lowlands vierde in de finale van de Pavo Cup, hij scoorde 89,4 punten. Juryvoorzitter Mariette Sanders in haar commentaar: “Een wow-paard!!! Tijdens de hengstencompetitie in Kronenberg werd Lowlands derde met 93 punten. In Exloo werd hij tweede met 86 punten.

Beste Duitse bloedlijnen
Lowlands komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium die al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij krijgt in Lowlands zijn eerste zoon die bij het KWPN goedgekeurd is.

De moeder van Lowlands is La Donna S, een dochter van Donnerball, die als vijfjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden. Donnerball werd door Kristina Sprehe uitgebracht tot het hoogste niveau in de sport Donnerball is een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg een levensgroot bronzen standbeeld kreeg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden.

De moederlijn van Lowlands is even indrukwekkend. Zijn moeder, La Donna S is een Elite Staats Premie merrie en werd geselecteerd voor de prestigieuze ‘Brilliantring’ op de Oldenburg Elite Merrie Show in Rastede. Naast Lowlands heeft ze nog twee goedgekeurde zonen gegeven, Dantes Dancer en Dantes Specter, een Prix St. Georg dochter en een Elite-veulen. Grootmoeder Lucy is de moeder van drie Staats Premie merries en van het Grand Prix-dressuurpaard Nora van Christa Larmoyeur. Lucy is tevens de halfzus van het Grand-Prix dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Verder komen er nog een aantal goedgekeurde hengsten uit de moederlijn, evenals succesvolle sportpaarden tot en met Grand Prix niveau.

Lowlands is gefokt door Bernhard Schrapper in Duitsland. Iron Spring Farm (USA) is sinds 2020 de eigenaar van de hengst. Hij blijft in Nederland en staat in training bij Dinja van Liere.

Zeer goed gevoel
De imponerende, grootramige dressuurhengst werd door het KWPN geroemd om zijn betrouwbaarheid, concentratie onder het zadel en bereidheid tot werken. De ruime bewegingen hebben kracht, gedragenheid en balans en alles bij elkaar zorgt ervoor dat Lowlands zijn ruiter een zeer goed gevoel geeft.

Onderzoekrapport:
Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed tot zeer goed van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed tot zeer goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Lowlands beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en goede balans.
Als dressuurpaard heeft Lowlands veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Lowlands kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, de stap verbeteren, rijdbaarheid en instelling en vermogen tot verzameling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
9.5 8.5 8.5 8.0 8.5 9.0 8.5 87.5

Dekgeld: € 1.100,- (vaste kosten € 350,- + € 750,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten

MILLENIUM

EASY GAME

GRIBALDI

EVITA XII

MERLE

RAVEL

MAZURKA MAGICA

LA DONNA `S

DONNERBALL

DONNERHALL

CALAIDA

LUCY

LANDADEL

IKARELLA

Nakomelingen

Lowlands x Voice – 2021

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl