Love Connects

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Connect x Quality Time TN x Burggraaf
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.73m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie 38, Twiggy-stam, Merrielijn 17 * WFFS: Vrij
Dekgeld:

Love Connects

De zesjarige Love Connects blonk al meteen uit in rijdbaarheid en bewijst zijn kwaliteit  in de springring. Hij won de dagwedstrijd tijdens de finale van de hengstencompetitie klasse M (1.20m) en was al eerder derde in de hengstencompetie in Utrecht.

Kortom, een constant springpaard met een geweldige mentaliteit, veel afdruk aan de sprong en een goed gebruik van zijn lichaam. Zijn moeder Hello Twiggy BB loopt ook nog volop in de sport en is 1.40m gestart.

Niet voor niets spreekt het KWPN-onderzoeksrapport over een ‘eerlijke en werklustige hengst met een goede instelling’. In het najaarsonderzoek van 2019 toonde Love Connects veel tot zeer veel bereidheid tot werken, wat een zeer belangrijke eigenschap is voor een succesvolle loopbaan. Als pluspunten werden tevens zijn balans, actieve galop, goede voorbeentechniek en het goed vanuit de schoft naar boven springen genoemd.

Het fok/aanparingsadvies van het KWPN luidt dan ook: Love Connects kan rijdbaarheid en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Afkomst: aan springgenen ontbreekt het ook niet. Vader Connect was met Caroline Müller internationaal actief (1.35m niveau), net als zijn diens vader Connor (1.45m). Overgrootvader Casall werd onder Rolf-Göran Bengtsson wereldberoemd door zijn deelname aan internationale kampioenschappen zoals de Olympische Spelen in Londen, het WK in Caen en diverse Wereldbekers. Daarnaast blijkt Casall ook een topvererver te zijn en vererft hij zijn intelligentie.

De moederlijn van Love Connects is de bekende Twiggy-lijn, waarmee Jan Greve zoveel fokkerij- en sportsuccessen boekte. Zo fokte hij uit Twiggy (v. Lucky Boy xx) onder andere de internationaal springende KWPN-hengst Creool. Haar achterkleindochter Hello Twiggy BB (de moeder van Love Connects en 1.40m geklasseerd) is een elitemerrie van Quality Time TN, met Jeroen Dubbeldam winnaar van de 1.60m Grote Prijs van San Patrignano.

Hello Twiggy is gefokt uit de preferente elitemerrie Origgi (v. Burggraaf), die een 1.40m springpaard bracht van Chin Chin en daarnaast de groot- en overgrootmoeder is van diverse internationale springpaarden van 1.40m tot 1.50m niveau, waaronder het 1.50m springpaard Farnell (v. Carambole). Ook de derde moeder Iggy (v.Libero H) bracht diverse sportpaarden, waaronder Rochefort (v. Voltaire), die 1.50m sprong.

 

CONNECT

CONNOR

CASALL ASK

KORADA S

MARCIE N

CONTENDER

BINNE

HELLO TWEGGY BB

QUALITY TIME TN

QUANTUM

H-CORTONNE

ORIGGI

BURGGRAAF

IGGY

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×