Kjento

Geboren: 2015
Geslacht: Hengst
Afstamming: Negro, pref x Jazz, pref x Juventus
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.72m
Stamboek: KWPN, Oldenburg, Westfalen
Overige informatie:
Fokfamilie: 84, Merrielijn 127 * WFFS: vrij
Dekgeld: € 2.000,- (vaste kosten € 300,- + € 1.700,- bij dracht) excl. BTW en koerier kosten.

“Een toptalent uit kampioenenfamilie”

De preferente topvererver Negro, zelf een zoon van de eveneens preferente topvererver Ferro, is de vader van Kjento. Negro heeft met zijn goedgekeurde zonen en kleinzonen al een grote positieve invloed op de fokkerij. De merrie Zoriana elite pref IBOP-dr PROK, een dochter van de preferente Jazz, was als driejarige derde op de Nationale Merriekeuring en wist vervolgens de topscore van 90 punten te behalen voor haar IBOP, waaronder een 10 voor de draf. Ze is geklasseerd in het Z-dressuur, net als haar moeder Poriana keur pref. prest sport-dr, een dochter van Juventus. Volle broers van Zoriana zijn geklasseerd in het ZZZwaar en ZZ-Licht, daarnaast bracht Poriana twee Z2-dressuurpaarden van Vivaldi. Ook de derde moeder, Koriana keur pref prest sport-dr (v.Rubinstein I) bracht diverse sportpaarden. Ze is de moeder van de Lichte Tour-paarden Rhapsody (v.Lancet), Zidana (v.Krack C) en Uno (v.Jazz). Daarnaast bracht ze nog drie Z-dressuurpaarden van Johnson en een van Krack C en is ze de grootmoeder van nog diverse Z/ZZ-paarden.

KWPN onderzoekrapport
Kjento is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is zeer krachtig, goed van ruimte met een zeer actief ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Kjento beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kjento zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

KWPN onderzoekrapport
Kjento is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is zeer krachtig, goed van ruimte met een zeer actief ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Kjento beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balanswaarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kjento zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
8.5 9 9.5 9.0 9 9.0 8.5 90

Kjento wist in 2019 de eerste ronde van de halve finale van de PAVO Cup te winnenwaarna hij vervolgens in de finale op een fantastische tweede plaats eindigde. Ook in de hengstencompetitie wist hij hoge ogen te gooien met top klasseringen in Kronenberg, Ermelo en Zuidbroek. In de finale wist hij uiteindelijk, met slechts 1 punt afstand, te eindigen op een zeer mooie tweede plaats. In 2020 qualificeerde hij zich overtuigend voor het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Tijdens de hengstenpresentatie van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo wist Kjento de ultieme 10 te behalen voor zijn draf en een dikke 9,5 voor de galop. Met een totaal van 90 punten wist hij hier bovenaan te eindigen.

De veulens van Kjento vonden in 2020 gretig aftrek bij de diverse veulenveilingen. Tijdens de veulenveiling Borculo werden er top prijzen betaald voor oa Paisible mv. Krack C € 51.000,-en Pjento E mv. Bordeaux € 38.000,-. Tijdens de Van Olst Sales Online werd oa. € 32.000,- betaald voor Princeville JT mv. Lord Leatherdale en voor Phelicity mv. Desperado werd €26.000,- neergeteld.

Belangrijk: Per hengstigheid kan er maximaal 2 x vers sperma worden verstuurd per merrie.

Dekgeld: € 2.000,- (vaste kosten € 300,- + € 1.700,- bij dracht) excl. BTW en koerier kosten.

NEGRO

FERRO

ULFT

BRENDA

FEWRIE

VARIANT

MEWRI

ZORIANA

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

PORIANA

JUVENTUS

KORIANA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×