King De Niro

Geboren: 2015
Geslacht: Hengst
Afstamming: De Niro x Ampere x Havidoff
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.68m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Dekgeld:

King de Niro is een schitterende zoon van DE NIRO. Deze Donnerhall nakomeling staat al jaren bovenaan de WBFSH ranking en zijn kinderen maken op elk internationaal concours de dienst uit. Moedersvader AMPÈRE was de onbetwiste Kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en brengt het waardevolle bloed van topvererver Rousseau mee. In de derde generatie zien de Grand Prix hengst Havidoff.
Ook de moederlijn van King de Niro staat garant voor prestatie. Moeder Grandinosa behaalde het Elite predicaat en bracht al meerdere veilingtoppers. Grootmoeder Spinosa is Ster, Preferent, Prestatie en bracht al het Zware Tour dressuurpaard Cynosa.

King de Niro, een royale hengst die opvalt met zijn power in beweging, werkwilligheid en gouden karakter.

King de Niro verrichtingsrepportage

King de Niro is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is lang met een vriendelijk oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is zeer goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is iets gezonken, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien licht bokbenig en onderstandig en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten achter zijn goed van lengte en correct gesteld en voor iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ondergeschoven.

Afstamming:
De KWPN-erkende Donnerhall-zoon De Niro is een grootheid in de dressuurpaardenfokkerij. Sinds 2012 bezette hij slechts een keer de tweede plaats in de lijst met beste dressuurpaardenverervers volgens de WBFSH, de andere jaren stond hij bovenaan. De Niro is de vader van King de Niro, die hiermee bewezen genen meekrijgt. Zijn moeder is de elitemerrie Grandinosa, een dochter van Ampère (v.Rousseau) die als driejarige kampioen was van de Hengstenkeuring en met topcijfers werd ingeschreven in het stamboek. Vier van Ampère’s zonen werden tot op heden goedgekeurd bij het KWPN en dochters als Fynona (88 punten), Fiarola (85,5 punten), Fortuna G (89,5 punten) en Google (90 punten) scoorden hoog tijdens de IBOP. King de Niro’s grootmoeder Spinosa, een ster preferente prestatiemerrie van Havidoff bracht het Zware Tour-paard Cynosa (v.Tuschinski) en een Z-paard van Dreamcatcher. Hierachter zit de Purioso-merrie Finosa, die van Legaat een Z-paard en een ZZ-L-paard bracht, alsmede een ZZ-L-paard van Hugo.

Onderzoekrapport:
King de Niro is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust en zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop is bergop, zeer krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruimte. King de Niro beweegt met een goede beentechniek en veel balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft King de Niro veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
King de Niro kan formaat toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij en de galop verbeteren alsmede rijdbaarheid, instelling en kracht in beweging toevoegen. Merries dienen niet neerwaarts gebouwd te zijn.

Cijfers: Stap7.5 Draf  8 Galop 9 Souplesse 8 Houding en balans 8 Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9 Aanleg als Dressuurpaard 8.5

DE NIRO

DONNERHALL

DONNERWETTER

NINETTE

ALICANTE

AKZENT II

WIESENELFE

GRANDINOSA

AMPERE

ROUSSEAU

LARIVOLA

SPINOSA

HAVIDOFF

FINOSA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×