Kaiman

Geboren: 2015
Geslacht: Hengst
Afstamming: Dark Pleasure x Gribaldi, pref. x Krack C
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.67m
Stamboek: KWPN, OLDBG
Overige informatie:
Fokfamilie 566
WFFS: Vrij
Dekgeld:

Brons, Zilver, Goud, Kaiman is de hengst waarmee u bouwt!

Kaiman (Dark Pleasure x Gribaldi)

Hij liep al mee in de kampioensring op de KWPN-hengstenkeuring, maar onder het zadel doet Kaiman er nog een schepje bovenop. Dat resulteerde in een geweldig rapport voor het KWPN-najaarsonderzoek 2019: 84 punten met voor alle onderdelen een 8,5, op de 8 voor de stap na.

Kwaliteiten
Kaiman heeft de looks: Sterk gebouwd, een prachtig front, geweldige bespiering en een diepzwarte kleur. Hij heeft de bewegingen: Zuiver, actief, lichtvoetig, elastisch, in balans en met heel veel zelfhouding. En niet onbelangrijk: een instelling om u tegen te zeggen. Gefocust op zijn ruiter en bijzonder werkwillig. Een hengst waar we nog veel van gaan horen!

Dark Pleasure
Kaiman is in opleiding bij Femke de Laat. Ze finishten in de top-4 in de finale om de VSN-trofee voordat hij werd afgeleverd voor het verrichtingsonderzoek. Ondertussen overleed in de USA Kaiman’s vader Dark Pleasure, waarmee Femke de Laat Lichte Tour reed. Dark Pleasure voerde tweemaal de gewaardeerde genen van de olympische dressuurhengst Ferro en was bovendien een kleinzoon van topvererver Jazz.

Moederlijn
Van moederskant voert Kaiman de dressuurgenen van twee andere grootheden in de Europese fokkerij van dressuurpaarden: Gribaldi en Krack C die zelf ook op het allerhoogste niveau presteerden. Kaiman’s moeder Franciska, een royale elitemerrie van Gribaldi, is een volle zus van het Lichte Tour-paard Eye Catcher en een halfzus van het ZZ-Zwaar dressuurpaard Geronimo (v. Tango) en de ZZ-Licht geklasseerde Corne Black (v. Painted Black). Uit dezelfde familie komen de KWPN-hengsten Redford en Foundation.

Onderzoekrapport:
Kaiman is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte en een goede tot zeer goede beentechniek. Kaiman beweegt met een zeer goede houding, een goede balans en een goede tot zeer goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Kaiman veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Kaiman kan bewegingstechniek, schakelvermogen, rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
8 8.5 8.5 8.5 8.5 8.5 8.5 84

Dekgeld € 950,- (vaste kosten € 350,- + € 600,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

DARK PLEASURE

UFO

METALL

JUFEERA

WILD PLEASURE

JAZZ

LEANDRA

FRANCISKA

GRIBALDI

KOSTOLANY

GONDOLA II

VREDINA

KRACK c

FABIOLA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×