Just One

Geboren: 2014
Geslacht: Hengst
Afstamming: Toulon x G. Ramiro, pref x Notaris, keur x Nimmerdor, pref
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.68m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie 171, Merrielijn 44, Molga-stam
Dekgeld:

Complete topper “Molga Power”

2019 gaat voor Just One de boeken in als een topjaar. De nu zesjarige Toulon-zoon draaide vol glorie mee in de top van de vijfjarige springpaarden en de daaropvolgende hengstencompetitie en schitterde met zijn veulens op de keuringen. Van de zes veulens die op de afstammelingenkeuring werden getoond, werden er twee veulenkampioen op Centrale Keuringen van het KWPN en draaiden zelfs goed mee op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.

Just One doet zijn afkomst eer aan onder het zadel van Megan Laseur. Zijn overzicht, scherpte, afdruk en natuurlijke springvermogen maken hem een apart springpaard, maar zijn rijdbaarheid en instelling zijn ook geweldige pluspunten die hem ver zullen brengen in zijn carrière.

Deze kwaliteiten kreeg hij mee van Belgische topvererver Toulon en de beroemde Molga-stam. Just One was op de KWPN-hengstenkeuring al één van de spraakmakende hengsten en bewees zichzelf opnieuw in het KWPN-verrichtingsonderzoek. Met een 8,5 voor rijdbaarheid en 8’en voor reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard werd hij goedgekeurd.
Vader Toulon (v. Heartbreaker) behoort tot de beste verervers en steeg in 2018 naar de zevende (!) plaats op de WBFSH Sire Ranking voor springpaardenleveranciers. Talrijke nakomelingen als Edesa S Banja, Falco van Spieveld, Living the Dream en IQ van het Steentje springen op het hoogste niveau.

Just One’s moeder Kyolga (v. G.Ramiro Z) verwierf vrijwel alle KWPN-predicaten, zelfs het sportpredikaat dressuur én springen. Ze leverde al meerdere internationale springpaarden, via directe nakomelingen en kleinkinderen. Just One’s grootmoeder Elonie en overgrootmoeder Alonie staan eveneens aan de basis van een lange lijst internationale springpaarden, zoals de Grand Prix-paarden Oxford, Union, Ravel Z en Jarcy K.

Ook de olympische springpaarden The Shinto van Shuichi Toki en Linky van Tim Grubb komen uit de bekende Molga-stam. Op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984 kwamen de beide halfbroers aan de start en behaalde Linky de zilveren medaille met het Britse team.

TOULON

HEARTBREAKER

NIMMERDOR

BACAROLE

NIKITA

JOKINAL DE BORNIVAL

HYALAND-L

KYOLGA

G. RAMIRO

B. RAIMOND

VALINE Z

ELONIE

NOTARIS

ALONIE

Nakomelingen

Just One x Sir Shutterfly * Kampioen CK Middenbeemster 2019

Just One x Unaniem * Kampioen CK Utrecht 2019

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×