Home » Investment I.B.

Investment I.B.

Geboren: 2013
Geslacht: Hengst
Afstamming: Kannan x Emilion x Indorado
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.71m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie 57, Ubertje-stam, Merrielijn 212
Dekgeld:

Investment I.B. (Kannan x Emilion)

De wereldberoemde Grand Prix-genen van Kannan en Emilion verpakt in een modern jasje: Investment I.B. is een echte eyecatcher in de springring. Maar een prachtig model en een glimmende donkere voskleur zijn natuurlijk niet de kernzaken waar het om draait in de huidige sport. Dat zijn snelheid, reflexen, efficiëntie en instelling.

Kwaliteiten
Investment I.B. werd in 2019 op basis van zijn sportresultaten aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek en slaagde in het najaar met onder andere een 8,5 voor de reflexen en 8’en voor vermogen en instelling. De zevenjarige hengst knalt met veel kracht van de vloer, vouwt het voorbeen voortreffelijk, basculeert fijn en maakt de sprong achter goed af. Op zesjarige leeftijd debuteerde hij al internationaal op 1.35m niveau met Patrick van der Schans. Sinds kort zet Investment I.B. zijn carrière voort onder het zadel van Jeroen  Dubbeldam, en imponeren zij internationaal op 1.40 niveau. Wij kijken reikhalzend uit naar wat de toekomst deze veelbelovende hengst gaat brengen

Kannan
Zijn legendarische vader Kannan overleed eind januari 2020 op 28-jarige leeftijd na een indrukwekkende sportcarrière en een nog veel spraakmakendere loopbaan als dekhengst. Al jaren draait hij bovenaan mee op de WBFSH-ranking vanwege zijn talrijke internationaal succesvolle nakomelingen. De bekendste is olympisch kampioen en tweevoudig wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets van Steve Guerdat. De moederlijn van Investment I.B. is versterkt door de 1.60m Grand Prix springhengsten Emilion en Indorado, die op basis van hun nafok preferent en keur verklaard werden.

Moederlijn
Investment I.B. is één van de vijf internationaal geklasseerde nakomelingen van Reggae, die de predikaten preferent, elite, prestatie en sport (dankzij haar klasseringen op 1.30m niveau) verwierf. Uitkomend in de klasse 1.30m tot en met 1.45m zijn verder: Boogie Woogie (v. Quasimodo Z), Why Not (v. Pacific), Disco Girl II (v. Carolus II) en Heavy Plot (v. Plot Blue). Grootmoeder Mariska (keur, preferent, prestatie, sport) sprong in het 1.30m en leverde drie 1.40m springpaarden.

Dekgeld: € 900,- euro excl. btw en koerier kosten, € 250,- vaste kosten + € 650,- bij dracht.

KANNAN

VOLTAIRE

FURIOSO II

NIMMERDOR

CEMETA

WOZIETA

WELLINGTON

REGGAE

EMILION

RAMIRHA

INDOCTRO

MARISKA

INDORADO

VALENTINA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl