Fontaine TN

Geboren: 2015
Geslacht: Hengst
Afstamming: Finest x Samarant x Ginsberg I
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.75m
Stamboek: Hann, Oldbg, Westf.,
Overige informatie:
WFFS: Vrij
Dekgeld: € 1.100,- (vaste kosten € 250,- + € 850,-) bij dracht, excl. BTW en koerier kosten.

Al jarenlang wordt er gezocht naar verervers met ‘vrije’ bloedvoering voor de dressuurpaardenfokkerij. Niet alleen in dat kader is deze excellente Fontaine TN een aanwinst, ook met zijn kwaliteiten en gezondheid maakt hij veel indruk. Deze Hannoveraans gefokte blikvanger is goedgekeurd voor Westfalen en Oldenburg en voldoet ruimschoots aan de genoom-eis van het KWPN dankzij een zeer hoge score van 105.

Zijn vader Finest werd uitgeroepen tot premiehengst en heeft al opvallende zaken gedaan in de jonge paardenwedstrijden. Ook als vererver timmert deze Fürstenball-zoon hard aan de weg, getuige de vele successen van zijn nakomelingen op keuringen, veilingen en onder het zadel. Finest blijkt een kampioenenmaker en ook van moederszijde heeft Fontaine TN waardevolle genen meegekregen. Zowel zijn moeder Sky als grootmoeder Gilette zijn onderscheiden als Staatspremiemerrie en Sky is een halfzus van het internationale Lichte Tour-dressuurpaard Raptor 3 (v.Rubin Royal) van Karen Böckmann.

Grootmoeder Gilette bracht daarnaast nog twee Z-dressuurpaarden. Moedersvader Samarant liet zelf zijn kwaliteiten in de Lichte Tour zien onder Andreas Helgstrand en heeft zich sterk weten te profileren als vererver. Van deze Sandro Hit-zoon presteren de oudste nakomelingen op Grand Prix-niveau, zoals Salenga (Sarah Waldsperger), Sam Donnerhall (Anthony Astier) en Sir Simon 12 (Ulla Salzgeber). In de derde generatie treffen we de Graf Grannus-zoon Ginsberg, die naast een stel internationaal springende nakomelingen onder meer ook het Grand Prix-dressuurpaard Gringo van Sirpa Degerth-Kaldi bracht. Uit deze directe familie komen ook gekeurde hengsten als Lividon GPF (v.Livaldon) en premiehengst Dream Maker (v.Damsey FRH). De getalenteerde Fontaine TN is vrij van grootheden als Jazz, Flemmingh, Gribaldi en is voor zowel sport als fokkerij een ware belofte.

2e HLP Adelheidsdorf 2018

interieur: 9,25

karakter: 9,00

leistungsbereitschaft: 9,50

trab: 8,50

galop: 9,50

schritt: 8,50

rittigkeit: 9,00

Dekgeld: € 1.100,- (vaste kosten € 250,- + € 850,-) bij dracht, excl. BTW en koerier kosten.

FINEST

FUERSTENBALL

FUERST HEINRICH

MARADONNA

WIE PRINCESS

WIE WELTMEYER

PRINCESS

SKY

SAMARANT

SANDRO HIT

BELLVUE

GILETTE

GINSBERG I

HIGHLIGHT

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×