Firestone

Geboren: 2010
Geslacht: Hengst
Afstamming: Johnson x Florencio x Painters Row XX
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: KWPN, AES
Overige informatie:
Dekgeld: € 1.100 ,- (vaste kosten 250,- + € 850,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Firestone is een prachtig product van dressuurtoppers Johnson en Florencio.
Johnson behoort onder Hans Peter Minderhoud tot de absolute wereldtop en droeg bij aan de bronzen teammedaille op de Wereldruiterspelen in Caen 2014 en greep teamgoud en individueel brons op de Europese kampioenschappen in Aken 2015. Tweevoudig wereldkampioen bij de vijf- en zesjarigen Florencio werd afgelopen jaar ‘Keur’ verklaard door het KWPN dankzij zijn op Grand Prix-niveau presterende nakomelingen en de KWPN-goedgekeurde hengst Charmeur. De volbloed Painters Row xx en de waardevolle Saluut versterken Firestone’s pedigree.

Uit het verrichtingsrapport blijkt dat Firestone een eerlijke en betrouwbare hengst is met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen. De galop is bergop, krachtig met veel gedragenheid en ruimte. Firestone beweegt met veel souplesse, een goede houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Firestone veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel. Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Firestone komt uit de bekende Bella-lijn, waar vele succesvolle spring- en dressuurpaarden uit voortkomen. Firestone’s volle zus Elfi behaalde daarnaast 81,5 punten in de EPTM en scoorde maar liefst 95 punten voor draf op de KWPN-stamboekkeuring.

Op de KWPN Hengstenkeuring viel Firestone op door zijn fantastische model en extra bewegingen, wat hem de reservetitel in de KWPN Kampioenskeuring opleverde. Vervolgens scoorde Firestone maar liefst 82,5 punten in het KWPN-verrichtingsonderzoek en toont hij zich in de KWPN Hengstencompetitie ook zeer talentvol. De eerste veulenjaargangen van Firestone lijken veelbelovend: veel uitstraling, ras en beweging!

Firestone kan ras, uitstraling en de correctheid in beweging verbeteren in de dressuur-paardenfokkerij.

Dekgeld: € 1.100 ,- (vaste kosten 250,- + € 850,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

JOHNSON

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

ROXANE

FLEMMINGH

CATHARIN

ZELZA-BELLA

FLORENCIO

FLORESTAN I

WALLESSA

RAGNA BELLA

PAINTERS ROW XX

BARONNA BELLA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×