Connaisseur

Geboren: 2007
Geslacht: Hengst
Afstamming: Con Amore x Donnerhall x Legat
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.70m
Stamboek: KWPN, SWB, BWP
Overige informatie:
Dekgeld:

Connaisseur was de parel van de HK in Westfalen 2009. Een paar maanden later werd hij als 3-jarige onder het zadel getoond op de HK in Flyinge en groeide uit tot de sensatie van Zweden. Inmiddels is de bloedmooie Connaisseur goedgekeurd door het BWP en het KWPN.
Connaisseur is in het voorjaar van 2011 na het verrichtingsonderzoek door het KWPN goedgekeurd. Zijn bijna outcross-afstamming Con Amore x Donnerhall maakt hem geschikt voor zeer veel dressuurmerries. Con Amore (Conteur x Pik Bube I) is een inmiddels overleden Hannoveraanse premiehengst.

Conteur is van Contender, ook de vader van de dressuurhengsten Contango en Mendel. Donnerhall is wereldwijd een vooraanstaande dressuurvererver. Zijn bloed vinden we in meerdere KWPN-goedgekeurde hengsten. De 1.69m metende Connaisseur staat zeer goed in het dressuurmodel en beschikt over veel uitstraling.

Onderzoeksrapport Connaisseur:
Connaisseur is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, actief en goed van ruimte. In beweging heeft Connaisseur veel souplesse, een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Connaisseur veel tot zeer veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Connaisseur kreeg de volgende cijfers: stap: 8, draf: 8, galop: 8,5, souplesse: 8, houding & balans: 8,5, rijdbaarheid & instelling: 8,5 en aanleg als dressuurpaard: 8,5.

De HK-commissie is van mening dat Connaisseur met name de galop en rijdbaarheid kan verbeteren.Hij lijkt het beste te passen op merries die over maat beschikken en een sterke bovenbouw.

Verleden jaar tijdens het eerste publieke optreden van Connaisseur met Emmelie Scholtens gaf de hengst gelijk zijn visitekaartje af. In een sterke bezetting werden ze zeer verdienstelijk derde tijdens de finale van de Pavo Cup. Deze imponerende hengst toonde naast vlijt, instelling en een onverstoorbaar karakter ook een geweldige stap, een schwungvolle draf en een droomgalop.

Augustus 2012 verkocht naar Canada

CON AMORE

CONTEUR

CONTENDER

OFARIM

PIA

PIK BUBE I

JESSIKA

DONNA CLARA

DONNERHALL

DONNERWETTER

NINETTE

LANDFUERSTIN

LEGAT

GWENDA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×