Lanto HBC

Geboren: 2016
Geslacht: Hengst
Afstamming: Delviro HBC x Patijn x Renovo
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.69m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie: 2301
Dekgeld: € 650,-  vaste kosten 200,- + € 450,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

Lanto HBC

Lanto HBC is op 3-jarige leeftijd reeds tweemaal kampioen! Het begon in Den Bosch met het kampioenschap van de 3-jarige tuigpaardhengsten aan de hand. Vervolgens nam hij in Ermelo deel aan het verrichtingsonderzoek. Hij overtuigde tijdens het onderzoek en presteerde heel constant wat hem de goedkeuring en het verrichtingskampioenschap opleverde.

Verrichtingsrapportage van Lanto HBC.

Verrichtingscijfers:
Front 9
Houding 9
Zweefmoment 8.5
Actie voorbeen 9
Gebruik achterbeen 8
Looplust 8.5
Algemeen beeld als tuigpaard 9

Exterieur: Lanto HBC is een goed ontwikkelde, zeer tuigtypische en bergop gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechts voor licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en zeer goed van kwaliteit. De hoeven zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit.

Onderzoekrapport: Lanto HBC is een eerlijke, betrouwbare, zeer tuigtypische hengst die over zeer veel natuurlijke aanleg beschikt. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is correct en goed van ruimte en souplesse. Voor de showwagen beweegt de hengst met een zeer goede lichaamshouding en zeer veel lichaamsgebruik. Lanto HBC heeft in beweging een aansprekend front waarbij de hals er zeer goed op staat. Lanto HBC heeft zeer veel knie-actie en schoudervrijheid. Het achterbeen wordt goed gebogen maar mag nog een fractie krachtiger ondertreden. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Lanto HBC heeft veel tot zeer veel looplust. De hengst heeft als tuigpaard zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek: Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies: Lanto HBC kan tuigtypische eigenschapppen alsmede maat en formaat toevoegen aan de tuigpaardenfokkerij.

Dekgeld: € 650,-  vaste kosten 200,- + € 450,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

Delviro HBC

Vulcano

Manno

Izandra

Kelvira sport(tp) pref., keur

Waterman

Helvira

Urby V - ster, pref.

Patijn

Kolonel

Julony

Marrith - keur, pef.

Renovo

Ilona

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×