Magnifiek

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Idol x Atleet x Sander
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.66 m.
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie: 1618
Dekgeld: € 700,-  excl. btw en koerier kosten (bij gust 50% korting in 2024)

Magnifiek

Exterieur:
Magnifiek is een goed ontwikkelde, tuigtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat en over voldoende jeugd en uitstraling beschikt. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte en de hoofd-halsverbinding zou iets lichter mogen zijn. De hals is goed van vorm, bespiering en lengte en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld en zeer goed van lengte. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe is ruim voldoende van ligging, lengte en bespiering. De broekspier loopt ruim voldoende door. Het voorbeen is van terzijde gezien licht onderstandig gesteld. Het achterbeen is gebogen. De koten zijn ruim voldoende van lengte en enigszins steil gesteld. Het fundament is royaal ontwikkeld en goed van kwaliteit. De hoeven zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en kwaliteit met goede verzenen.

Afstamming:
Magnifiek komt uit de eerste jaargang van Manno-zoon Idol en is daarmee ook zijn eerste goedgekeurde zoon. Idol wordt met succes in de sport uitgebracht en was onder andere tweede tijdens het kampioenschap vijfjarige tuigpaarden.

Onderzoekrapport:
Magnifiek is een eerlijke, betrouwbare, zeer tuigtypische hengst die over veel natuurlijke aanleg beschikt. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken, laat zich goed rijden en is gedreven. De stap is actief, correct en krachtig en goed van ruimte. Voor de showwagen heeft de hengst een zeer aansprekend front, zet hij de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij een goede tot zeer goede lichaamshouding en veel lichaamsgebruik. Magnifiek heeft zeer veel knie-actie en schoudervrijheid. Het achterbeen wordt ruim voldoende tot goed gebogen, maar zou krachtiger en verder ondergebracht moeten worden. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Magnifiek heeft veel tot zeer veel looplust. De hengst heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een goed gevoel.

Verrichtingcijfers
Front: 8,50
Houding: 8,50
Zweefmoment: 8,50
Actie voorbeen: 9,00
Gebruik achterbeen: 7,50
Looplust: 8,50
Bewerkbaarheid en instelling: 8,00
Algemeen beeld als tuigpaard: 8,50

Prestaties Magnifiek
*Winnaar Oregon Trofee 2023
*Winnaar KWPN dekhengsten 2022
*Winnaar KWPN Westfort Hengstencompetitie 2022
*Winnaar Oregon Trofee 2022
*Winnaar KWPN Westfort Hengstencompetitie 2021

Dekgeld: € 700,-  excl. btw en koerier kosten (bij gust 50% korting in 2024)

Idol

Manno

Fabricius

Gilva

Boukje (keur, pref.)

Plain`s Liberator

Voukje

Helise (IBOP (tp) keur)

Atleet

Patijn

Sintia

Alise (ster)

Sander

Ilse

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl

×