Valdez

Geboren: 2002

Geslacht: hengst

Afstamming: Houston, keur x Jazz, pref x Nabuur

Kleur: donkerbruin

Stokmaat: 1.73 m

Goedgekeurd: KWPN

Fokfamilie: 303

WFFS: Vrij

Dekgeld: € 500,- (vaste kosten € 250,- + € 250,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Rijdbaarheid, instelling , karakter in een adellijk model

Na een succesvolle loopbaan in de Lichte Tour met percentages rond de 70% en het beheersen van de Grand Prix-oefeningen onder Ingrid Gerritsen, schitterde Valdez afgelopen jaar met de 16-jarige amazone Maud Maarse. Ze wonnen in 2019 goud op het Limburgs regiokampioenschap klasse ZZ licht, waarbij Valdez zijn gouden karakter toonde. Inmiddels staat Valdez in IJsselstein, genieten van zijn wel verdiende oude dag.

Valdez was de verrichtingskampioen van 2005. Als zoon van de keurhengst Houston en het vertrouwde prestatiebloed van Jazz x Nabuur x volbloed Tangelo xx in de moederlijn zorgt Valdez voor bloedspreiding. Hij heeft met 1.9% een laag verwantschapspercentage. Valdez is immers vrij van het bloed van Flemmingh, Ferro en Gribaldi.

Valdez produceert zeer fijne dressuurpaarden, waarvan er al een aantal succesvol Lichte Tour loopt zoals Convalaria, Cubanita, Crespo, Dee-Jay G, Dillerone, Dornrose, Dance Little Diamond, Dancing Dream V, Easter Bunny en Flexion Sollenburg. Charlie Brown komt uit in de Grand Prix-dressuur voor ruiters tot 25 jaar en Cacharel in de Intermediaire II. Valdez is in staat om de draf en galop te verbeteren, waarbij het krachtige achterbeengebruik opvalt. Drie zonen zijn al goedgekeurd: Velvet Touch (Oldenburg International), Davinci (KWPN) en Delando (AES). Op de KWPN-hengstenkeuring 2018 werd een zoon (mv. Welt Hit II) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Van de 98 op KWPN-merriekeuringen aangeboden dochters zijn er inmiddels 24 elite, 22 ster, 2 keur, 43 prok en 25 sport.

Dekgeld € 500,-  (vaste kosten € 250,- + € 250,- bij dracht) excl. btw. en  koerier kosten.

HOUSTON

BELISAR

SAROS

SINTHIA

CIOLA

PION

VIOLA

OASE

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

FENNEKE

NABUUR

BARBERA