Valdez

Geboren: 2002

Geslacht: hengst

Afstamming: Houston, keur x Jazz, pref x Nabuur

Kleur: donkerbruin

Stokmaat: 1.73 m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 303

Scoort in de ring en nu met zijn nafok!

Na een succesvolle loopbaan in de Lichte Tour met percentages rond de 70% en het beheersen van de Grand Prix-oefeningen onder Ingrid Gerritsen, schittert Valdez nu onder de 14-jarige amazone Maud Maarse. Ze wonnen in februari 2018 brons op het Limburgs regiokampioenschap klasse Z2, waarbij Valdez een gouden karakter toonde.

Valdez was de verrichtingskampioen van 2005. Als zoon van de keurhengst Houston en het vertrouwde prestatiebloed van Jazz x Nabuur x volbloed Tangelo xx in de moederlijn zorgt Valdez voor bloedspreiding. Hij heeft met 1.9% een laag verwantschapspercentage. Valdez is immers vrij van het bloed van Flemmingh, Ferro en Gribaldi.

Valdez produceert zeer fijne dressuurpaarden, waarvan er al een aantal succesvol Lichte Tour loopt zoals Convalaria, Crespo, Cacharel, Dee-Jay G en Dancing Dream V. Hij is in staat om de draf en galop te verbeteren, waarbij het krachtige achterbeengebruik opvalt. Drie zonen zijn al goedgekeurd: Velvet Touch (Oldenburg International), Davinci (KWPN) en Delando (AES). Op de KWPN-hengstenkeuring 2018 werd een zoon (mv. Welt Hit II) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Van de 95 op KWPN-merriekeuringen aangeboden dochters zijn er inmiddels 22 elite, 22 ster, 2 keur, 42 prok en 19 sport.

Dekgeld € 750,- vaste kosten € 250,- + € 500,- bij dracht

HOUSTON

BELISAR

SAROS

SINTHIA

CIOLA

PION

VIOLA

OASE

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

FENNEKE

NABUUR

BARBERA