Love Connects

Geboren: 2016

Geslacht: hengst

Afstamming: Connect x Quality  Time TN x Burggraaf

Kleur: donkerbruin

Stokmaat: 1.68m

Stamboek: KWPN

WFFS: Vrij

Fokfamilie 38, Twiggy-stam, Merrielijn 17

Love Connects

De vierjarige Love Connects gaat dit jaar zijn eerste parcoursen lopen, waar we enorm naar uitkijken. Ondanks zijn jonge leeftijd blinkt hij uit in rijdbaarheid, wat hij ook in het showblokje op de KWPN-hengstenkeuring 2020 etaleerde. Een constant springpaard met een geweldige mentaliteit, veel afdruk aan de sprong en een goed gebruik van zijn lichaam.
Niet voor niets spreekt het KWPN-onderzoeksrapport over een ‘eerlijke en werklustige hengst met een goede instelling’. In het najaarsonderzoek van 2019 toonde Love Connects veel tot zeer veel bereidheid tot werken, wat een zeer belangrijke eigenschap is voor een succesvolle loopbaan. Als pluspunten werden tevens zijn balans, actieve galop, goede voorbeentechniek en het goed vanuit de schoft naar boven springen genoemd.

Het fok/aanparingsadvies van het KWPN luidt dan ook: Love Connects kan rijdbaarheid en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Afkomst: aan springgenen ontbreekt het ook niet. Vader Connect was met Caroline Müller internationaal actief (1.35m niveau), net als zijn diens vader Connor (1.45m). Overgrootvader Casall werd onder Rolf-Göran Bengtsson wereldberoemd door zijn deelname aan internationale kampioenschappen zoals de Olympische Spelen in Londen, het WK in Caen en diverse Wereldbekers. Daarnaast blijkt Casall ook een topvererver te zijn en vererft hij zijn intelligentie.
De moederlijn van Love Connects is de bekende Twiggy-lijn, waarmee Jan Greve zoveel fokkerij- en sportsuccessen boekte. Zo fokte hij uit Twiggy (v. Lucky Boy xx) onder andere de internationaal springende KWPN-hengst Creool. Haar achterkleindochter Hello Twiggy BB (de moeder van Love Connects) is een elitedochter van Quality Time TN, met Jeroen Dubbeldam winnaar van de 1.60m Grote Prijs van San Patrignano. Hello Twiggy is gefokt uit de preferente elitemerrie Origgi (v. Burggraaf), die een 1.40m springpaard bracht van Chin Chin en daarnaast de groot- en overgrootmoeder is van diverse internationale springpaarden van 1.40m tot 1.50m niveau, waaronder het 1.50m springpaard Farnell (v. Carambole). Ook de derde moeder Iggy (v.Libero H) bracht diverse sportpaarden, waaronder Rochefort (v. Voltaire), die 1.50m sprong.

*Tarief en voorwaarden Love Connects 2021

De dekkosten/vaste kosten zijn € 300,- excl. btw en verzendkosten.
*De dekkosten/vaste kosten kunnen hoger uitvallen als de merrie door derden word geïnsemineerd dan door Stal van Vliet.
U betaalt een restbedrag van € 500,- bij een gezond veulen.
Sportmerries (Z+) en predicaatmerries betalen € 300,- bij een gezond veulen.
Sportmerries die 1.45 parcoursen of hoger niveau hebben gelopen, betalen € 100,- bij een gezond veulen.

CONNECT

CONNOR

CASALL ASK

KORADA S

MARCIE N

CONTENDER

BINNE

HELLO TWEGGY BB

QUALITY TIME TN

QUANTUM

H-CORTONNE

ORIGGI

BURGGRAAF

IGGY