Kjento

Geboren: 2015

Geslacht: hengst

Afstamming: Negro, pref x Jazz, pref x Juventus

Kleur: zwart

Stokmaat: 1.70m

Stamboek: KWPN, Oldbg.

Fokfamilie 84, Merrielijn 127

Een toptalent uit kampioenenfamilie

Super gefokt, mooi en zeer getalenteerd! Kjento is het ultieme dressuurpaard voor de toekomst. De krachtig en atletisch bewegende zoon van topvererver Negro sloot het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2018 af met maar liefst 90 punten. Op zijn rapport blonken negens, één 8,5 (stap) en één 9,5 (galop).

De preferente topvererver Negro, zelf een zoon van de eveneens preferente topvererver Ferro, is de vader van Kjento. Negro heeft met zijn goedgekeurde zonen en kleinzonen al een grote positieve invloed op de fokkerij. We kennen hem ook als vader van olympisch kampioen Valegro onder Charlotte Dujardin. De merrie Zoriana (elite preferent IBOP-dr PROK), een dochter van de preferente Jazz, was als driejarige derde op de Nationale Merriekeuring en behaalde vervolgens de topscore van 90 punten tijdens haar IBOP, waaronder een 10 voor de draf. Ze is Z1-dressuur geklasseerd, net als haar moeder Poriana (keur preferent prestatie sport-dr), een dochter van Juventus. Volle broers van Zoriana zijn geklasseerd in het ZZ-Zwaar en ZZ-Licht. Daarnaast bracht Poriana twee Z2-dressuurpaarden van Vivaldi. Ook de derde moeder, Koriana (keur preferent prestatie sport-dr), van topvererver Rubinstein I, bracht diverse sportpaarden zoals de Lichte Tour-paarden Rhapsody (v.Lancet), Zidana (v.Krack C) en Uno (v.Jazz). Daarnaast is ze moeder van drie Z-dressuurpaarden van Johnson en een van Krack C en is ze de grootmoeder van diverse Z/ZZ-paarden.

Kjento won de halve finale van de PAVO Cup, waarna hij in de finale op een fantastische tweede plaats eindigde. Ook in de hengstencompetitie gooide hij hoge ogen met top klasseringen in Kronenberg, Ermelo en Zuidbroek. In de finale finishte hij uiteindelijk, met slechts één punt afstand, op een zeer mooie tweede plaats.

KWPN onderzoekrapport
Kjento is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is zeer krachtig, goed van ruimte met een zeer actief ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Kjento beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kjento zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

KWPN Fok/aanparingsadvies
Kjento kan de bewegingstechniek, afdruk, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot sluiten.

De eerste veulens worden dit jaar verwacht.

Belangrijk: Per hengstigheid kan er maximaal 2 x vers sperma worden verstuurd per merrie

EU-beschikbaar WFFS vrij

Stap 2x Draf 2x Galop 2x Souplesse Houding/
Balans
Rijbaarheid/
Instelling
Aanleg als
dressuurpaard
Totaal
8.5 9 9.5 9.0 9 9.0 8.5 90

Dekgeld: € 1.200,- vaste kosten € 250,- + € 950,- bij dracht

NEGRO

FERRO

ULFT

BRENDA

FEWRIE

VARIANT

MEWRI

ZORIANA

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

PORIANA

JUVENTUS

KORIANA