Kjento

Geboren: 2015

Geslacht: hengst

Afstamming: Negro, pref x Jazz, pref x Juventus

Kleur: zwart

Stokmaat: 1.70m

Stamboek: KWPN, Oldbg.

Fokfamilie 84, Merrielijn 127

Een toptalent uit kampioenenfamilie

Super gefokt, mooi en zeer getalenteerd! Kjento is het ultieme dressuurpaard voor de toekomst. De krachtig en atletisch bewegende zoon van topvererver Negro sloot het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2018 af met maar liefst 90 punten. Op zijn rapport blonken negens, één 8,5 (stap) en één 9,5 (galop).

Negro heeft met zijn goedgekeurde zonen en kleinzonen al een grote invloed op de fokkerij. Hij leverde olympisch kampioen Valegro, maar is ook moedersvader van de wereldkampioen 7-jarige dressuurpaarden Glamourdale en het opkomende Grand Prix talent Everdale.

Kjento is gefokt uit de preferente PROK en elitemerrie Zoriana (v. Jazz), die als driejarige derde werd op de Nationale Merriekeuring en de topscore van 90 punten behaalde voor haar IBOP, waaronder een 10 voor de draf. Ze is Z-dressuur geklasseerd, net als haar moeder Poriana (v. Juventus). Volle broers van Zoriana zijn ZZ-Zwaar en ZZ-Licht geklasseerd. Daarnaast bracht Poriana twee Z2-dressuurpaarden. Ook overgrootmoeder Koriana (v.Rubinstein I) bracht de Lichte Tour-paarden Rhapsody, Zidana en Uno. Een predikaatrijke prestatiestam.

Kjento kan de bewegingstechniek, afdruk, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Mis deze kans niet!

Dekgeld: € 1.200,- vaste kosten € 250,- + € 950,- bij dracht

NEGRO

FERRO

ULFT

BRENDA

FEWRIE

VARIANT

MEWRI

ZORIANA

JAZZ

COCKTAIL

CHARMANTE

PORIANA

JUVENTUS

KORIANA