Just One

Geboren: 2014

Geslacht: hengst

Afstamming: Toulon x G. Ramiro, pref x Notaris, keur x Nimmerdor, pref

Kleur: bruin

Stokmaat: 1.68m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 171, Merrielijn 44, Molga-stam

Complete topper Molga Power

De Toulon-zoon Just One is een vijfjarige hengst die zijn afkomst eer aan doet onder het zadel van Megan Laseur. Zijn overzicht, scherpte, afdruk en natuurlijke springvermogen maken hem een aparte.

Al deze kwaliteiten kreeg hij mee van Belgische topvererver Toulon en de beroemde Molga-stam. Just One was op de KWPN-hengstenkeuring al één van de spraakmakende hengsten en bewees zichzelf opnieuw in het KWPN-verrichtingsonderzoek. Met een 8,5 voor rijdbaarheid en 8’en voor reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard werd hij goedgekeurd.

Vader Toulon (v. Heartbreaker) behoort tot de beste verervers en steeg in 2018 naar de zevende (!) plaats op de WBFSH Sire Ranking voor springpaardenleveranciers. Talrijke nakomelingen als Edesa S Banja, Falco van Spieveld, Living the Dream en IQ van het Steentje springen op het hoogste niveau.

Just One’s moeder Kyolga (v. G.Ramiro Z) verwierf vrijwel alle KWPN-predicaten, zelfs het sportpredikaat dressuur én springen. Ze leverde al meerdere internationale springpaarden, via directe nakomelingen en kleinkinderen. Just One’s grootmoeder Elonie en overgrootmoeder Alonie staan eveneens aan de basis van een lange lijst internationale springpaarden, zoals de Grand Prix-paarden Oxford, Union, Ravel Z en Jarcy K.

Ook de olympische springpaarden The Shinto van Shuichi Toki en Linky van Tim Grubb komen uit de bekende Molga-stam. Op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984 kwamen de beide halfbroers aan de start en behaalde Linky de zilveren medaille met het Britse team.

Dekgeld: € 850,- vaste kosten € 250,- + € 600,- bij dracht

TOULON

HEARTBREAKER

NIMMERDOR

BACAROLE

NIKITA

JOKINAL DE BORNIVAL

HYALAND-L

KYOLGA

G. RAMIRO

B. RAIMOND

VALINE Z

ELONIE

NOTARIS

ALONIE