Gullit HBC

Geboren: 2011

Geslacht: hengst

Afstamming: Cantos, pref x Namelus R., pref x Nimmerdor, pref

Stokmaat: 1.67m

Stamboek: KWPN

Fokfamilie 522, merrielijn 227

de geweldenaar in sport en fokkerij

Wie Gullit HBC afgelopen jaar heeft gevolgd en de VHO Trofee zag winnen op de KWPN-hengstenkeuring 2019, weet dat deze Cantos-zoon een bijzondere is. Van 1 maart tot en met 1 juni is hij weer beschikbaar voor de fokkerij. Kortom, een korte onderbreking van zijn beloftevolle sportcarrière onder Monique van den Broek, maar met zijn internationale 1.40m debuut begin dit jaar ligt hij op schema.

Gullit HBC maakte een zeer goede indruk met zijn eerste (kleine) jaargang op de KWPN-hengstenkeuring 2018-2019 en kreeg zijn beloftevolle zoon uit Dancing Queen HBC aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In juni 2018 scoorde dochter Katophonie 90 punten voor het springen op de stamboekkeuring in Oosteind. Geen verrassing gezien Gullit’s eigen afkomst en springtalent. Vader Cantos sprong Grand Prix en is preferent verklaard. Moeder C’est la Via (Namelus R) liep een zeer goede test en sprong op 1.45m niveau met Liza Tiebot.

De grootmoeder Jolaris (Nimmerdor x Notaris) is een bekende. Ze leverde de goedgekeurde hengsten Within Temptation (1.50m springen) en Pouwer (1.40m springen). Haar dochter Ups-A-Daisy (Mermus R) bracht van Namelus R o.a. Boomerang (VION Cup winnaar en 1.40m springen) en tophunter New Cuba Libre (USEF National Horse of the Year 2018). Uit deze prestatiestam komen ook de KWPN-hengsten Brugal VDL, Heart Touch, Grandorado en VION Cup winnaar Cupido (Unaniem).

Dekgeld € 1.000,-  vaste kosten € 250,- + € 750,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

CANTOS

CONTENDER

CALYPSO II

GOFINE

GABANTA

GOODTIMES

ABANTA

C'EST LA VIE

NAMELUS R

CONCORDE

EAMELUSIENA

JOLARIS

NIMMERDOR

DOLARIS D