Desperado

Geboren: 2008

Geslacht: hengst

Afstamming: Vivaldi, keur x Havidoff, keur x Ferro, pref

Kleur: zwart

Stokmaat: 1.70 m

Stamboek: KWPN, Westf., Old, Brand

Zwarte Grand Prix Parel!

Wat een sensatie is deze hengst! Na zijn Grand Prix debuut in 2018 schoot Desperado als een komeet door naar de absolute top en maakte hij dit jaar grote kans op deelname aan de Olympische Spelen met Emmelie Scholtens. Door het uitstel daarvan is hij nu (2020) beschikbaar via vers sperma!

Zijn topsportcarrière en de vele dekverplichtingen weet Desperado geweldig te combineren. In 2019 maakte hij deel uit van het Nederlands team dat zilver won op het EK Rotterdam en zegevierde tijdens de landenwedstrijd in Geesteren. Hij won zelfs de wereldbekerwedstrijd in Mechelen met iets meer dan 85%.

Desperado presteert al zijn hele carrière. Verrichtingskampioen najaar 2011 met 89,5 punten, winnende optredens in de Pavo Cup en hengstencompetities en dan nu succesvol in de Grand Prix. En wie herinnert zich nog de VHO Trofee winst op de KWPN-hengstenkeuring 2018 met maar liefst 88,25% voor de kür?

In zijn nafok imponeert Desperado ook. Zo werden zijn zonen Ibiza en James Bond al goedgekeurd bij het KWPN en uitgeroepen tot verrichtingskampioenen. De moederlijn van Desperado is ook zeer sterk met daarin Havidoff en Ferro, stempelhengsten die Grand Prix liepen én Grand Prix-dressuurpaarden leverden. Desperado’s volle broer Chinook loopt ook Grand Prix en zijn halfbroer Waku-Waku Lichte Tour.

Vader Vivaldi wordt ondertussen betiteld als “één van ’s werelds beste verervers”. In 2019 klom hij ondanks zijn relatief jonge leeftijd naar de negende plaats op de WBFSH-ranking op basis van zijn nafok. Er zijn maar weinig hengsten die zoveel Pavo Cup-winnaars leveren. Van zijn nakomelingen in de Grand Prix behoren ook Glock’s Dream Boy (Hans-Peter Minderhoud), Cennin (Madeleine Witte-Vrees) en Expression (Diederik van Silfhout) tot de top.

Dekgeld € 1.750,- vaste kosten € 250,- + 1.500,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

VIVALDI

KRACK C

FLEMMINGH

GICARA II

RENATE-UTOPIA

JAZZ

DARLA-UTOPIA

SARITA

HAVIDOFF

CLAVECIMBEL

ZABIEN

NIKITA

FERRO

BERNADIEN