Home » Mister Hornet DDH

Mister Hornet DDH

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Cornet Obolensky x Quarnac Du Mesnil
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.67m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
WFFS: vrij
Dekgeld: € 900,- (vaste kosten € 200,- + € 700,- bij dracht excl. btw en koerier kosten)
Dekgeld:

De vader van de Selle Francais gefokte Mister Hornet DDH behoeft geen verdere introductie. Na een zeer succesvolle carrière met Marco Kutscher levert Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) als dekhengst het ene top springpaard na het andere. Cornet d’Amour, Cornado I, Coree, Cornet du Lys, Comme il Faut, de lijst met GP paarden is oneindig. Met goedgekeurde zonen zoals de reeds genoemde Comme il Faut, Cornet du Lys, Balou du Reventon en Maestro van de Bisschop heeft hij zijn naam als stempelhengst reeds waar gemaakt.

Wat Mister Hornet uiterst interessant maakt, is de combinatie van Cornet Obolensky met een fantastische Franse moederlijn. Zijn moeder Arnacquine du Mesnil springt op 1.40 niveau in Amerika en gaf een 1.30 paard. Haar vader is de Jarnac zoon Quarnac du Mesnil, succesvol op 1.50 niveau. De oma van Mister Hornet, een dochter van 1.40 paard Billy de Baugy, gaf verscheidene internationale springpaarden waaronder Kysia du Mesnil die succesvol was op GP niveau. Uit de directe moederlijn komen daarnaast de GP paarden Gran Mamut, Azilis du Mesnil, Bugatti du Lys en de goedgekeurde hengst Django du Lys.

Mister Hornet typeert zich als een zeer meewerkende hengst met een geweldige instelling. Zijn galop is lichtvoetig met veel balans. Op de sprong laat hij een fantastische techniek zien met uitstekend lichaamsgebruik en is hij zeer snel van de grond. Dat in combinatie met zijn voorzichtigheid en onbegrensde vermogen maakt hem tot een zeer compleet springpaard. Tijdens het verrichtingsexamen van het KWPN kreeg hij fantastische cijfers waaronder maar liefst een 9 voor zijn aanleg als springpaard. Afgelopen hengstencompetitie was Mister Hornet de “talk of the town” met een aantal fantastische nulrondes.

Dekgeld: € 900,-  (vaste kosten € 200,- + € 700,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten)

Cornet Obelensky

Clinton

Corrado I

Urte

Rabanna van Costerveld

Hartbreaker

Holivea van Costerveld

Arnacouine Du Mesnil

Quarnac Du Mesnil

Jarnac

Elma Du Mesnil

Girandole

Bill De Baugy

Valserine II

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl