Home » McKenzy

McKenzy

Geboren: 2017
Geslacht: Hengst
Afstamming: Alexandro P x W V Saron x Zep
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.72 m.
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Fokfamilie 486 * WFFS: vrij
Dekgeld: Dekgeld: € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + € 700,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Exterieur:
McKenzy is een royaal ontwikkelde, langgelijnde hengst die goed in het Gelders type staat met een aansprekend front. Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is zeer goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en zou meer lengte mogen hebben. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte en bespiering en zijn goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en is goed bespierd. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is zowel van terzijde als van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten vóór en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
De Gelderse keurhengst Alexandro P krijgt in de vierjarige McKenzy zijn tweede KWPN goedgekeurde zoon. Zijn moeder is de elite NMK-merrie Happines, een dochter van de veelzijdig presterende Creool-zoon WV Saron. Grootmoeder Obamara voert het keur en preferent predicaat. Deze dochter van de Goudsmid-zoon Zep bracht in combinatie met Koss het Z1-dressuurpaard Zamara. Overgrootmoeder Bamara is een ster preferente dochter van Uriant (Oriant x Commandant). Zij bracht drie nakomelingen die in de sport lopen, alle drie in de dressuursport waarvan er tevens één in de mensport actief is. De moederlijn vervolgt met de keurmerrie Tamara, een dochter van Marconi (v.Indiaan) waarna de moederlijn verder wordt opgebouwd met dochters van Homerus (v.Cadet), Centurio (v.L’Invasion) en Graniet (v.Granadier).

Onderzoekrapport:
McKenzy is een eerlijke, betrouwbare  hengst met een goede tot zeer goede instelling en zeer veel looplust. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, goed van ruimte en heeft bij ontspanning een goede souplesse. De draf is actief, heeft een goede afdruk en is goed van ruimte waarbij het achterbeen goed ondertreedt en ruim voldoende tot dragen komt. De galop is actief, krachtig, bergop, zeer gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft McKenzy JHL veel houding en een goede balans. McKenzy is eerlijk met het springen, toont ook hierbij een goede instelling en zeer veel werklust en heeft een voldoende tot ruim voldoende techniek en lijkt daarbij voorzichtig. De hengst lijkt voor het springen een goede aanleg te hebben. Ook in het terrein heeft McKenzy JHL veel looplust en een goede instelling en is alert maar wel braaf in vreemde situaties. McKenzy geeft zijn ruiter zowel in de binnenpiste als op het buitenterrein een betrouwbaar en goed gevoel.

Onderzoekrapport aangespannen:
McKenzy is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede instelling en een zeer goede looplust. De hengst heeft in de aangespannen verrichting veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, ruim voldoende tot goed van ruimte en heeft voldoende souplesse. De draf is actief, heeft een zeer goede afdruk en is goed van ruimte. McKenzy heeft in draf een aansprekend voorbeengebruik. De galop is actief, goed van ruimte en afdruk en heeft een zeer goede balans. De hengst is aangespannen goed wendbaar en heeft een goede houding. In het terrein heeft McKenzy zeer veel looplust, is geconcentreerd op de rijder en braaf in vreemde situaties. Het algeheel beeld als aangespannen paard is goed tot zeer goed.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Fok/aanparingsadvies:
McKenzy JHL kan maat en formaat toevoegen en de instelling en de bewegingstechniek verbeteren binnen de Gelderse populatie.

Dekgeld: € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + € 700,- bij dracht) excl. btw en koerier kosten.

Alexandro P (ZZ-Zwaar)

Koss (1.20m spr. Z2-dressuur)

El Carona

Erona

Itilde (keur, pref.)

Satelliet

Fitilde

Happines (Elite, IBOP (drs) prok)

W V Saron (1.40m spr. PSG/Inter I)

Creool

Nazarona

Obamara

Zep

Bamara

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl