Home » Jager

Jager

Geboren: 2014
Geslacht: Hengst
Afstamming: Numero Uno x Carthago x Landgraf I
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.70m
Stamboek: KWPN
Overige informatie:
Holst Stamm 18A2
Dekgeld:

Een nieuwe troef in fokkerijland is Jager, die in zijn voorkomen veel doet denken aan zijn vader Numero Uno en grootvader Carthago Z. Twee imposante verervers die talrijke topspringpaarden leverden en een stempel drukten op de huidige springpaardenfokkerij. Numero Uno liep zelf ook internationaal en Carthago Z kwam zelfs tweemaal in actie op de Olympische Spelen onder Jos Lansink.

Jager maakte zijn springgenen al waar tijdens het vrijspringen op de KWPN-hengstenkeuring en deed er een flinke schep bovenop toen hij in 2019 de Blom Cup voor vijfjarige springpaarden won onder de Italiaan Luca Coata. De grootramige schimmelhengst, gefokt door Siem Kat, doorliep daarna het KWPN-verrichtingsonderzoek. Met mooie cijfers, waaronder een 8,5 voor instelling en een 8 voor reflexen, kreeg hij na afloop zijn dekbrevet. Begin 2020, als amper zesjarige, sprong hij zijn eerste internationale 1.30m parcoursen met succes onder Patrick van der Schans.

Als zoon van Numero Uno is Jager een halfbroer van 1.60m Grand Prix-springpaarden als Tamino, Tobalio, Winchester, Tyson en Unaniem. Van moederskant ligt prestatie eveneens verankerd. Zijn Holsteiner moeder Contiki sprong zelf 1.35m parcoursen en behaalde bij het KWPN de predikaten preferent sport elite en prestatie. Haar zoon Tum Tum (v. Voltaire) was met Patrick van der Schans en Jur Vrieling een succesvol 1.50m Grand Prix springpaard en heeft enkele 1.60m Grote Prijzen gelopen. Contiki’s nakomelingen afstammend van Clinton en Zento springen 1.30m.

Contiki’s volle broer is een bekende: de Zangersheide goedgekeurde Cobra werd in 2002 reserve wereldkampioen van de vijfjarigen in Lanaken en won een jaar later de wereldtitel bij de zesjarigen. Cobra presteerde later op internationaal 1.50m niveau, net als zijn halfbroer Chester (v. Corrado I). Hun halfzus D-Almgrafin (v. Alme Z) leverde de goedgekeurde hengst Eurocommerce Napels, die met Gerco Schröder op 1.50m niveau uitkwam.

Grootmoeder S-Ladalca, afstammend van de invloedrijke Landgraf I x Cor de la Bryere, leverde verder de goedgekeurde hengsten Jadalco (BWP) en Versace (SF) en is zelf nauw verwant aan de Holsteiner hengst Caruso.

Jager is een hengst die zeer voorzichtig wil zijn en zijn afkomst eer aan doet op het moment dat het moet gebeuren.

Dekgeld: € 800,- € 250,- vaste kosten + € 550,- bij dracht, excl. btw en koerier kosten.

NUMERO UNO

LIBERO H

LANGRAF I

OKTAVE

JOLANDA

LORD CALANDO

B-FEINSCHNITT

CONTIKI

CARTHAGO

CAPITOL I

PERRA

S-LADALCA

LANDGRAF 1

JUNDA

Contactgegevens

Stal van Vliet
Lage Dijk-Noord 28,
3401 VA IJsselstein

Tel.: +31 (0)30 – 68 86 221
Mobiel Lauw van Vliet: +31 (0)6-22516452
Mobiel Brian Rijsdijk: +31 (0)6-43460292
e-mail: info@stalvanvliet.nl

Volg ons op Facebook

Copyright Stal van Vliet | Realisatie: Horsedesign.nl